160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Süleyman Demirelin adı, Muratpaşada parka verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süleyman Demirelin adı, Muratpaşada parka verildi
Abone ol
MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİ’NDE 9’UNCU CUMHURBAŞKANI SÜLEYMAN DEMİREL’İN ADININ MEYDANKAVAĞI MAHALLESİ’NDE BİR PARKA VERİLMESİ KABUL EDİLDİ.

Muratpaşa Belediye Meclisi’nde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in adının Meydankavağı Mahallesinde bir parka verilmesi kabul edildi.



Muratpaşa Belediyesi, ağustos ayı olağan meclis toplantısı belediye kültür salonunda yapıldı. Önergelerle birlikte 21 gündem maddesini görüşmek için toplanan mecliste 17 Haziran 2015’te hayata veda eden merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in adının Meydankavağı Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 4 dönümlük bir parka verilmesi kabul edildi. Karar, siyasi parti gruplarının oy birliğiyle alındı. Belediye Başkanı Ümit Uysal, parkın çok kısa bir sürede yeniden düzenlenip hizmete açılacağını söyledi.


Diğer yandan mecliste Muratpaşa ve Çek Cumhuriyeti Prag 6 şehriyle ‘Kardeş Kent’ protokolü imzalanması için Belediye Başkanı Ümit Uysal’a da yetki verildi. Başkan Uysal, belediye olarak, meraka dayalı, kültürü odağına alan ve kente yayılan bir turizm hareketini geliştirmek için bir metodoloji içinde yoğun bir çabanın içinde olduklarını aktardı. 2014’te başlayan ve Kaleiçi’ni merkeze alan bu çalışmaların sonucunda, farklı kurumların da destekleriyle Kaleiçi’nin 12 ay turizm yapan bir noktaya geldiğini aktaran Başkan Uysal, “Bunu tek başımıza biz yaptık demiyoruz ama bizim çalışmalarımızın çok önemli bir lokomotif olduğu açık” dedi.


Kaleiçi Old Town Festivali’yle bugün Akdeniz’den Karadeniz’e, Ortadoğu, Balkanlar’da ve Orta Avrupa’ya yaşayan antik kentlere sahip şehirlerle sürekli iletişim halinde olduklarını kaydeden Başkan Uysal, Prag 6’yla bu yıl 7’incisi düzenlenecek Kaleiçi Old Town Festivali üzerinden bir ilişki kurduklarını söyledi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ayvalıkta polis ve sahil güvenlikten PKK-KCK terör örgütüne darbe Önceki Haber

Ayvalıkta polis ve sahil güvenlikten PKK...

Jandarma 1 ayda 8 farklı suçtan 253 kişiye işlem yaptı Sonraki Haber

Jandarma 1 ayda 8 farklı suçtan 253 kişi...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar