160x600
05 Temmuz, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Sular yükseldi, Batık Şehir görünmez hale geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sular yükseldi, Batık Şehir görünmez hale geldi
Abone ol
Doğunun Gizli Denizi Olarak Bilinen Hazar Gölü Su Seviyesi Yükselmesiyle Birlikte Batık şehir Sular Altında Kalarak Tamamen Görünmez Hale Geldi.

Doğunun gizli denizi olarak bilinen Hazar Gölü’nde su seviyesinin yükselmesiyle birlikte Batık Şehir sular altında kalarak tamamen görünmez hale geldi.

Elazığ’ın Sivrice ilçesindeki Hazar Gölü’nde 1890’lı yıllarda oluşan depremle beraber sular altında kaldığı tahmin edilen ve geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan batık şehir bir çok dönemin izlerini barındırdığı biliniyor. Dalış turizminin gözde mekanları olma yolunda ilerleyen Batık Şehir, Hazar Gölü’ndeki debinin yükselmesiyle birlikte tamamen sular altında kaldı. Daha önce su seviyesinin düşmesiyle ortaya çıkan 1,5 kilometrelik kale surları da bu sene debinin yükselmesiyle tamamen kayıp oldu. Daha önce dron ile çekilen kuş bakışı görüntülerde belirlin olan su altındaki yapı, artık tamamen görülmez hale geldi.

Yağışlardan dolayı debinin yükseldiğini belirten Sürek Köyü Muhtarı Ahmet Gönültaş, "Bundan dolayı Batık Şehir’de suyun altında kalarak görülemez hale geldi. İlerleyen süreçlerde havaların ısınmasıyla sular çekilecek ve Batık Şehir yeniden ortaya çıkacaktır. Bu seneki yağışlar çoktu. O yüzden batık şehir su altında kaldı. Buraya gelip dalış yapıyorlar" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cardiff City, Dimitrios Goutası kadrosuna kattıÖnceki Haber

Cardiff City, Dimitrios Goutası kadrosun...

Kardeşlere miras kalan ev alev alev yandıSonraki Haber

Kardeşlere miras kalan ev alev alev yand...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar