160x600
06 Temmuz, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Spil Milli Parkı en kalabalık grubunu ağırladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Spil Milli Parkı en kalabalık grubunu ağırladı
Abone ol
Manisa Spil Dağı Milli Park Müdürlüğü Tarafından "tabiat Turizmi" Etkinlikleri Kapsamında, Turgutlu Ilçesindeki Hasan Ferdi Turgutlu Ortaokulu öğrencileri Ile öğretmenlerinden Oluşan Yaklaşık 400 Kişilik Guruba Yönelik Milli Parkta Etkinlik Düzenlendi. Programda, öğrencilere Milli Parkın Fauno Ve Florası Tanıtıldı.

Manisa Spil Dağı Milli Park Müdürlüğü tarafından "Tabiat Turizmi" etkinlikleri kapsamında, Turgutlu ilçesindeki Hasan Ferdi Turgutlu Ortaokulu öğrencileri ile öğretmenlerinden oluşan yaklaşık 400 kişilik gruba yönelik Milli Park’ta etkinlik düzenlendi. Şimdiye kadar Spil Milli Parkı’nı ziyaret eden en kalabalık öğrenci topluluğu olan gruba, Milli Park’ın fauna ve florası tanıtıldı.

Manisa Spil Dağı Milli Park Müdürlüğü, Tabiat Turizmi etkinlikleri kapsamında, bugüne kadar ki en kalabalık tanıtım etkinliğini gerçekleştirdi. Turgutlu ilçesindeki Hasan Ferdi Turgutlu Ortaokulu’nun 400 kişiden oluşan öğrenci topluluğu ile öğretmenleri milli parkta misafir edildi.

Öğrencilere, Spil Dağı Milli Parkı Müdürü Halil Ernalçacı tarafından, ziyaretçi merkezi içerisinde yer alan konferans salonunda 50’şer kişilik 8 ayrı grup halinde Milli Park’ın fauna ve florası sunum eşliğinde anlatıldı. Öğrencilere, Milli Park’ın güzellikleri tanıtılarak, tabiatı koruma eğitimi verildi. Ardından öğrencilerle doğa yürüyüşü, çeşitli spor aktiviteleri gerçekleştirildi.

“Okulun tüm öğrencilerini getirdik”

Öğrencilerin büyük bir kısmının Manisa’ya ve Spil Dağı Milli Parkı’na gelmemiş olabileceğini düşünerek okulun tüm öğrencilerini günlük tanıtım turuna çıkardıklarını belirten Hasan Ferdi Turgutlu Ortaokulu Müdürü Candaş Sacaloğlu, öğrencilerinin hayatları boyunca unutamayacakları hatıralar topladıklarını söyledi.

Okul Müdürü Sacaloğlu, “Yaklaşık 400 öğrencimize doğal yaşamı tanıtmak amacıyla buradayız. Burada çok güzel misafir edildik ve bilgilendirildik. Hiç gelmeyen öğrencilerimiz de Milli Park’ı yakından tanıma fırsatı buldular. Bizim için her öğrencimiz ayrı değerlidir. Onun için öğrenci ayırımı yapmadan hepsini birden 15 araç ile toplu bir şekilde buraya getirerek, unutulmayacak hatırlarla dolu bir gün yaşadık” dedi.

“Hem merkez ilçeleri, hem de Spil’i gezdiler”

Okul müdürü önderliğinde Manisa gezisi tertip ettiklerini ifade eden Okul Müdür Yardımcısı Fatih Serdar Yüksel ise, “Kalabalık bir grupla geldik, normalde bu kadar kalabalık grupla daha dar kapsamlı gezi yapılır ama biz hiçbir öğrencimizi kırmamak adına okul olarak hareket ettik. İlk olarak öğrencilerimize merkez ilçeleri gezdirdik, Şehzade Park’ı ziyaret ettik. Ardından Spil Dağı Milli Parkı’nı ziyaret ettik. Burada Milli Park Müdürü tarafından öğrenci ve öğretmenlerimiz bilgilendirildi. Daha sonra Milli Park’ı öğrencilerimiz ile birlikte Milli Park Müdürümüz nezaretinde gezerek yerinde bilgiler aldık. Bizlere unutulmaz bir gün yaşatan Milli Park Müdürü başta olmak üzere tüm Milli Park çalışanlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yüzlerce ölü deniz anasının kıyıya vurması korkuttuÖnceki Haber

Yüzlerce ölü deniz anasının kıyıya vurma...

25 yıllık muhtardan örnek davranış: Artık muhtarlığı okumuş gençler yapsınSonraki Haber

25 yıllık muhtardan örnek davranış: Artı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar