29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.399
EURO34.8436
ALTIN2442.2

“Son Yangınlar İş Sağlığı ve Güvenliğinin Önemini Bir Kez Daha Gösterdi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Son Yangınlar İş Sağlığı ve Güvenliğinin Önemini Bir Kez Daha Gösterdi”
Abone ol
HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, İstanbul ve Ankara'da son 2 günde gerçekleşen büyük yangınlara ilişkin açıklama yaptı.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, İstanbul ve Ankara'da son 2 günde gerçekleşen büyük yangınlara ilişkin açıklama yaptı.

Sert, iş sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin göz ardı edilmesine tepki göstererek, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının yetkilendirme ve denetim mekanizmalarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Beşiktaş'ta bir binanın tadilatı sırasında meydana gelen patlama ve yangında 29 işçinin hayatını kaybetmesine ve Ankara İvedik'te bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangına dikkat çeken Sert, "Hangi tedbirsizlik 29 emekçinin canının bedeli olabilir?" diye sordu.

Sert, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının işveren tarafından yetkiden uzak ve göstermelik değil, gerçekten icracı bir denetim mekanizması içerisinde çalıştırılmaları gerektiğini savundu.

Sert, "İlgili kanunun uygulanmasında yaşanan sıkıntılar böylesi facialara sebebiyet veriyor" dedi.

Sert, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Son aylarda ülkemizde ardı ardına meydana gelen büyük iş kazaları ve özellikle son 2 günde İstanbul ve Ankara'da yaşanan büyük yangınlar, iş sağlığı ve iş güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Bina tadilatı için bir araya gelen 29 işçinin tedbirsizlik yüzünden çıkan yangında can vermesinin izahı ve bahanesi olamaz.

Ankara'daki bir fabrikanın bahçesinde kapasitenin üzerinde yığılan lastiklerin tutuşması sonucu çıkan ve çevre işletmelere de sirayet eden yangın 12 saatte ancak kontrol altına alınabildi.

Yaralı ve can kaybı bile henüz bilinmiyor. Bunların hepsi tedbirsizlik ve ihmalden kaynaklı.

İş Sağlığı ve İş Güvenliği uzmanı çalıştırma hükümlerinin artık gereği gibi uygulanması ve kapsamının genişletilmesi gerekmektedir.

Bazı işletmelerde bu uzmanların göstermelik çalıştırıldığını, haklarına hukuklarına riayet edilmediği için görev anlamında boşa düşürüldüklerini, hazırlanan raporların işverenler tarafından görmezden gelindiğini görüyoruz.

Sonuçta böylesi facialar yaşanıyor, yürekler yanıyor.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanları artık çalışma hayatının doğal parçasıdırlar ve işletmeler uzman görüşlerine riayet etmek zorundadır.

İhmallerle dolu yangınlarda hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve baş sağlığı diliyorum.

Devlet Sert, iş sağlığı ve iş güvenliği konusundaki ihmalkarlığın kabul edilemez olduğunu ve gerekli önlemlerin acilen alınması gerektiğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Didimdeki Hz. Ali Camii yardımseverlerin desteğini bekliyorÖnceki Haber

Didimdeki Hz. Ali Camii yardımseverlerin...

Söke İlçe Sağlık Müdürlüğü, eğitim camiasını bilgilendiriyorSonraki Haber

Söke İlçe Sağlık Müdürlüğü, eğitim camia...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar