02 Ekim 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Soma'daki maden kazasında Gedizli işçi hayatını kaybetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soma'daki maden kazasında Gedizli işçi hayatını kaybetti
Abone ol
Hayatını Kaybeden Işçilerden Isa Olcay’ın Kütahya’nın Gediz Ilçesine Bağlı Gökler Beldesi Nüfusuna Kayıtlı Olduğu öğrenildi.

Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren İmbat Maden İşletmesinde meydana gelen göçükte arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Arama kurtarma ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda göçük altında kalan tüm işçilere ulaşıldı. Kazada 2 işçi yaralanırken, 5 maden işçisi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden işçilerden İsa Olcay’ın Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Gökler beldesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Maden işletmesinde yaşanan göçüğün ardından başlatılan ve sabah saatlerine kadar aralıksız süren arama kurtarma faaliyetlerinde acı haberler art arda geldi. İlk saatlerde cansız bedenine ulaşılan Halit Ersay ve Kerim Ören’in ardından, göçük altında bulunan diğer işçiler Ramazan İnce, İsa Olcay ve Ömer Karakaya’nın da cansız bedenlerine ulaşıldı.

Kazada hayatını kaybeden maden işçilerinden İsa Olcay’ın Gediz’in Gökler beldesi nüfusuna kayıtlı olduğu haberinin ulaşmasıyla birlikte ilçe ve beldede büyük bir üzüntü hâkim oldu. Acı haberi alan aile yakınları ve belde sakinleri derin bir yasa boğulurken, vatandaşlar taziye için acılı ailenin yanında yer aldı.

Gökler Belediye Başkanı Kerim Şahin, hemşerileri İsa Olcay ve hayatını kaybeden diğer maden işçileri için taziye mesajı yayımladı. Başkan Şahin mesajında, "Soma’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kazada hayatını kaybeden hemşerimiz İsa Olcay’a ve tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Gökler beldemiz ve Gediz ilçemiz, bu acı haberle yasa boğulmuştur. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın" ifadelerine yer verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocukluktan itibaren yürüyüş yapmak, osteoporoz ve kireçlenme riskini azaltıyor Önceki Haber

Çocukluktan itibaren yürüyüş yapmak, ost...

Çatı katıdan düşen işçi hayatını kaybetti Sonraki Haber

Çatı katıdan düşen işçi hayatını kaybett...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar