24 Ocak, 2025, Cuma
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
Yusuf Cinkara Otomotiv

Sokak Lambalarının Gündüz Yanması Tepki Çekti: “Bu Nasıl Tasarruf!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sokak Lambalarının Gündüz Yanması Tepki Çekti: “Bu Nasıl Tasarruf!”
Abone ol
Osmaniye Merkez Gebeli Caddesi’nde sokak lambalarının gündüz saatlerinde yanmaya devam etmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu.
Google News

Osmaniye Merkez Gebeli Caddesi’nde sokak lambalarının gündüz saatlerinde yanmaya devam etmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Sabah saat 10.00’u geçmesine rağmen sokak lambalarının hala açık olduğu görüldü.

Enerji tasarrufunun önemine dikkat çeken vatandaşlar, duruma tepki göstererek yetkilileri uyardı.

“Kamuda tasarruf yapıldığını söylüyorlar ama bu nasıl tasarruf?” diyen bir vatandaş, elektrik tüketiminin gereksiz yere artırıldığına vurgu yaptı.

Başka bir vatandaş ise konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Askerde elektrik lambalarının açma-kapama tuşlarının yanında ‘Gereksizse söndür’ yazardı.

Tasarruf bizim kültürümüzde önemli bir şey.

Gündüz vakti bu ışıkların açık olmaması gerek.”

Uzmanlara göre, sokak lambaları saatte 100 ila 300 watt arasında enerji tüketiyor ve bu maliyet nihayetinde vatandaşın cebinden çıkıyor.

Halk, yetkililere tasarruf kurallarına daha fazla riayet edilmesi ve bu tür durumlara karşı önlem alınması çağrısında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sancaktepede 15 proje hayata geçiyorÖnceki Haber

Sancaktepede 15 proje hayata geçiyor

Tepebaşında kaçak yapılaşmalara izin verilmiyorSonraki Haber

Tepebaşında kaçak yapılaşmalara izin ver...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar