160x600
21 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Soğan çiftçinin yüzünü güldürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soğan çiftçinin yüzünü güldürüyor
Abone ol
ADANA’DA HASADI DEVAM EDEN SOĞAN, 3 LİRA 50 KURUŞLUK FİYATIYLA ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR.

Adana’da hasadı devam eden soğan, tarlada 3 lira 50 kuruşluk fiyatıyla çiftçinin yüzünü güldürüyor.


Verimli arazilerin bulunduğu Adana’da 12 bin 500 dönüm alanda ekilen soğanda hasat 15 Nisan’da başladı. Tarım işçileri her gün farklı bir tarlada soğanları hasat ediyor. Soğan, hasat edildiği günden bu yana tarlada kilogramı 3 lira 50 kuruşa satılıyor. Soğanın fiyatının değişmemesiyse çiftçinin yüzünü güldürdü.


Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, fiyatların yaklaşık 1 aydır değişmediğini belirterek, “Ankara ve çevresindeki depolardaki soğan halen piyasaya giriyor. Şu an en iyi soğan 3 lira 50 kuruştan, kavurmalık soğan da 1 lira 50 kuruş ile 2 lira arasında değişmekte. Şu an soğan çiftçinin yüzünü güldürüyor. Verim çok düşük ama fiyatı gayet güzel” diye konuştu.


Adana ve Hatay’da soğan hasadının sürdüğünü aktaran Doğan, “Bu sene soğan Türkiye’ye yetecek. 2 senedir soğan para etmiyordu. Bu yıl o nedenle soğan ekim alanları düşük. Ancak bu sene fiyatlar güzel, çiftçimiz zararını bir nebze de olsa çıkartacak” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süper Lige yükselen Ümraniyespordan, Başkan İsmet Yıldırıma ziyaret Önceki Haber

Süper Lige yükselen Ümraniyespordan, Baş...

Balıkesirde hububatta biyolojik süne mücadelesi başladı Sonraki Haber

Balıkesirde hububatta biyolojik süne müc...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar