160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Sivasta gizemli mağara yağışların etkisiyle su doldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sivasta gizemli mağara yağışların etkisiyle su doldu
Abone ol
SİVAS’IN HAFİK İLÇE MERKEZİNE 2 KİLOMETRE UZAKLIKTA BULUNAN, HAFİK GÖLÜ YAKININDAKİ GİZEMLİ MAĞARA DA YAĞIŞLARDAN NASİBİNİ ALDI. ASIRLAR ÖNCE BÖLGEDE YAŞAYAN MEDENİYETLER TARAFINDAN KAÇIŞ DEHLİZİ OLARAK KULLANILDIĞI DÜŞÜNÜLEN GİZEMLİ MAĞARADA YAĞIŞLARIN ETKİSİYLE SU SEVİYESİ YÜKSELDİ.

Sivas’ın Hafik ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan, Hafik Gölü yakınındaki gizemli mağara da yağışlardan nasibini aldı. Asırlar önce bölgede yaşayan medeniyetler tarafından kaçış dehlizi olarak kullanıldığı düşünülen gizemli mağarada yağışların etkisiyle su seviyesi yükseldi. Hafik Gölü ile bağlantısı olduğu düşünülen mağara ile ilgili ispata muhtaç birçok rivayet de bulunuyor.


Geçtiğimiz yıl kuraklıktan etkilenen gizemli mağara, yıllar önce hayatını kaybeden Reşit adında bir vatandaşın arazisinde bulunduğu için ‘Reşit’in Denizi’ olarak adlandırılıyor. Hafik Gölü ile bağlantılı olduğu iddia edilse de mağaranın nereye kadar uzandığı kesin olarak bilinmiyor. Bahar dönemindeki yağışlar mağara içerisindeki su seviyesini yükseltti.



“Bir camız suya dalıyor Lota gölünden çıkıyor”


Hafik’te doğup büyüyen Serkan Berberoğlu, “Anlatılana göre Lota Gölü’nden (Büyük göl) buraya kaynak su geliyor. Buradan bir camız suya dalıyor, Lota gölünden çıkıyor. Eskilerden duyduklarımız bunlar. Burası da Reşit’in Denizi olarak bilinir. Buradan dalgıçlar suya girdi ama nereye kadar gidebildiler bilmiyorum. Lota Gölü ne kadar yükselirse buradaki su seviyesi de o kadar yükseliyor. Hafik Gölü’nün kaynaklarından birisi de burası” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
1 günlük kiralık araç için senet imzaladı, hayatı karardıÖnceki Haber

1 günlük kiralık araç için senet imzalad...

İstanbulda LGS heyecanı başladıSonraki Haber

İstanbulda LGS heyecanı başladı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar