29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.5406
EURO34.981
ALTIN2442.8

Şırnakta berivanların şartlarının iyileştirilmesinde devletten tam destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şırnakta berivanların şartlarının iyileştirilmesinde devletten tam destek
Abone ol
şırnak’ta Berivanların (süt Sağan Kadın) Süt Sağma Yerlerinin Iyileştirilmesi Içi Yüzde Yüz Hibe Destekli Proje Onaylandı. Proje, 2024 Yılı Mart Ayı Itibariyle Hayata Geçecek.

Şırnak’ta berivanların (süt sağan kadın) süt sağma yerlerinin iyileştirilmesi içi yüzde yüz hibe destekli proje onaylandı. Proje, 2024 yılı mart ayı itibariyle hayata geçecek.

Beytüşşebap İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğüne sunduğu proje sayesinde ilçe genelindeki binlerce berivan için yüzde yüz devlet destekli projesini onayladı. Şırnak Valiliği ve GAP idaresi destekleriyle yapılacak olan proje, 2024 yılı mart ayı itibariyle hayata geçecek.

İlçe Tarım ve Oman Müdürü Salih Aktaş, proje ile ilgili müjdeyi yaylada süt sağan berivanları ziyaret ettiği sırada verdi. Aktaş, "Sonbahar aylarında ilçemizin yaylalarında son göçerlerimizi ve yaylada kalacak olan ailelerimizi ziyaret etmek için bütün yaylalara gidiyoruz. Besicilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak aynı zamanda berivanların yoğun kullandığı alanlarda iyileştirme projeleriyle daha hijyen ortamlarda süt sağmak için devletten yüzde yüz hibe olan berivan barınaklı yerlerin yapılması için proje hazırlamıştık. GAP ile Şırnak Valiliği ortaklığında hibe olacak olan proje bütün yaylalarımızda gelecek yıl bahar ayında hayata geçecek. Bundan daha önce güneş enerjili panel dağıtımı yapıldı ayrıca hayvanlar için sulaklar yapıldı. Yeri gelmişken buradan GAP idaresi çalışanlarına, valiliğimize ve müdürlüğümüze çok teşekkür ederim. Vatandaşımızın cebinden hiçbir şey gitmeyecek. Hepsi devlet destekli proje önümüzdeki sezon hayata geçecek" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şırnakta berivanların şartlarının iyileştirilmesinde devletten tam destekÖnceki Haber

Şırnakta berivanların şartlarının iyileş...

Erzurumda dolandırıcılık operasyonu: 43 gözaltıSonraki Haber

Erzurumda dolandırıcılık operasyonu: 43...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar