160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Şırnakta 20 gözlü dev mağaranın turizme açılması bekleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şırnakta 20 gözlü dev mağaranın turizme açılması bekleniyor
Abone ol
şırnak’ta Keşfedilen Dev Mağara Görenleri Hayretler Içinde Bırakıyor. 20 Gözlü Olan Mağara Içindeki Tüneller 100 Metre Yerin Altına Kadar Gidiyor.

Şırnak’ta keşfedilen dev mağara görenleri hayretler içinde bırakıyor. 20 gözlü mağaranın içindeki tüneller yerin 100 metre altına kadar gidiyor.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Bulakbaşı Mahallesi’nde bulunan dev mağara ilk defa görüntülendi. Yöre halkının birçok bölmesini ahır olarak kullandığı mağaranın 20 ayrı bölmesi var. Şimdiye kadar kimsenin sonuna kadar gidemediği asırlık mağaranın turizme kazandırılması bekleniyor. Binlerce insanın sığabileceği mağaranın odalar halindeki doğal oluşumu görenleri hayretler içinde bırakıyor. Mağara yarasa ve kelebeklerin yanı sıra birçok canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Haşim Özseven isimli vatandaş, "Dünya var olduğu günden beri vardır, doğal bir mağara keşfedilerek turizme kazandırılmasını istiyoruz. Turistlere açılmasını istiyoruz. Şimdi vatandaşlar bazı bölmeleri ahır olarak kullanıyor. Temizlenmesini istiyoruz" dedi.

Uludere ilçesine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Bulakbaşı Mahallesindeki dev mağara içindeki dev sarkıkların oluşumu ise görenleri hayretler içinde bırakıyor. Vatandaşların turizme kazandırılmasını istediği 20 bölmeli mağara İHA kamerası tarafından görüntülendi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaz mevsiminde 113 vaka için havalandıÖnceki Haber

Yaz mevsiminde 113 vaka için havalandı

Kaymakam Bakkal Oltululara veda ettiSonraki Haber

Kaymakam Bakkal Oltululara veda etti

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar