20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Şırnaklı hastalar Batmanda otellerde ücretsiz konaklıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şırnaklı hastalar Batmanda otellerde ücretsiz konaklıyor
Abone ol
ALİHAN BABAT, ANKARA’DAKİ EVİNİ DE HASTANEYE GİDENLERE TAHSİS EDİYOR. BAŞKAN BABAT, BÜTÜN BELEDİYE BAŞKANLARI BU UYGULAMAYI YAPMAYA DAVET ETTİ.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba Belediye Başkanı Alihan Babat, tedavi için Batman’a hastaneye giden vatandaşların konaklaması için otel kiraladı. Vatandaşlar, antlaşmalı otelde ücretsiz konaklanıyor.


Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinin AK Partili Belediye Başkanı Alihan Babat örnek bir uygulama başlattı. Babat, tedavi için Batman’a giden vatandaşların konaklaması için otel kiraladı. Şırnak’tan Batman’a hastaneye gidenler otelde ücretsiz konaklıyor. Hayata geçen uygulamayla 3 yıldır binlerce vatandaş ücretsiz konaklama fırsatı yakaladı. Aynı zamanda iş adamı olan Başkan Babat, Ankara’daki evini de hastaneye gidenlere tahsis ediyor.


Belediye başkanı olduğu günden beri böyle bir uygulama yapmak istediğini ifade eden Babat, "3 yıldır Batman’da bir otelle yaptığımız protokolle Şırnak ve ilçeleri dahil olmak üzere beldemiz genelinde Batman’a hastane için giden vatandaşlarımız bizlere bilgi verdikten sonra bir otel var, oraya gidip misafirimiz olabilirler. Şimdiye kadar yüzlerce vatandaşımız ücretsiz konaklayabildi" dedi.


Bütün belediyeleri bu uygulamaları yapmaya davet ettiğini aktaran Babat, "Ankara’da bir evim var, onu da vatandaşlarımıza tahsis ettim. Bütçemiz yetseydi Diyarbakır ve Van’da da böyle bir uygulama yapmak isterdim’’ diye konuştu.


Batman’daki otelin işletme müdürü ise, gelen misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Otel işletmecisi Metin Olgun, "Belediyemizle yaptığımız protokol sonrası yıllardır Şırnak’tan gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Başkanlığımız bize bilgi veriyor, biz de konaklama işlerini yapıyoruz" ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siirtte 588 kişiyle yangın ve bina tahliye tatbikatı yapıldıÖnceki Haber

Siirtte 588 kişiyle yangın ve bina tahli...

Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 100. yıl dönümü kutlandıSonraki Haber

Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 100. yıl d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar