27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Sinemanın büyülü dünyası İstanbul’da başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sinemanın büyülü dünyası İstanbul’da başlıyor
Abone ol
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 43. İstanbul Film Festivali sinema severlerle buluşuyor. Festivalin heyecan verici programı açıklandı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 43. İstanbul Film Festivali sinema severlele buluşuyor. Festivalin heyecan verici programı açıklandı. 17-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, dünya sinemasının en yeni ve etkileyici örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenler ve genç yeteneklerin son filmlerinden oluşan 132 uzun ve 12 kısa metrajlı film seyircilerle buluşacak.

Festivalin bu yılki konukları arasında dünya sinemasının önemli isimleri Wim Wenders ve Koji Yakusho da yer alıyor.

İstanbul'a gelecek olan Wenders'in yanı sıra, festival kapsamında pek çok ünlü yönetmen ve oyuncu da izleyicilerle buluşacak, söyleşiler gerçekleştirecek ve özel gösterimlere katılacak.

Festivalde onur ödülleri sahiplerini bulacak

Özellikle Türk sinemasının usta isimlerinden Meral Orhonsay ve sinemacı Engin Ayça'ya festivalin açılış töreninde Sinema Onur Ödülleri takdim edilecek.

 Ayrıca festivalde, 2024 Türk-Macar Kültür Yılı vesilesiyle tasarlanan "Macar Rapsodileri" bölümü ve N Kolay Galaları'nda sezonun beklenen 9 filminin Türkiye'deki ilk gösterimleri gibi özel etkinlikler de yer alacak.

Uluslararası ve Ulusal Yarışma bölümlerinde birbirinden değerli filmler jüri karşısına çıkacak ve birçok ödül sahibini bulacak.

Kerry Fox'un başkanlığını üstlendiği Uluslararası Yarışma jürisi ve Aslı Özge'nin başkanlığını yaptığı Ulusal Yarışma jürisi, sanatın ve sinemanın önemini bir kez daha vurgulayacak.

İstanbul Film Festivali, sinema tutkunları için unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.

Filmler, Beyoğlu'nda Atlas 1948 ve Beyoğlu Sineması, Şişli'de CineWAM Premium+ City's Nişantaşı ve Kadıköy'de Kadıköy Sineması ile Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi'nde izlenebilecek.

Sinemanın büyülü dünyası, İstanbul'da sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor!

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Büyükşehir adayı Aras; “Her ilçeye çocuk kreşi yapacağız”Önceki Haber

CHP Büyükşehir adayı Aras; “Her ilçeye ç...

Payasta iş yerinde çıkan yangında maddi hasar oluştuSonraki Haber

Payasta iş yerinde çıkan yangında maddi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar