160x600
26 Haziran, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Sincik ve Samsatta meyve fidanı dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sincik ve Samsatta meyve fidanı dağıtıldı
Abone ol
ADIYAMAN’IN SİNCİK VE SAMSAT İLÇELERİNDE MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPAN ÇİFTÇİLERE TOPLAM 29 BİN ADET MEYVE FİDANI DAĞITILDI.

Adıyaman’ın Sincik ve Samsat ilçelerinde meyve yetiştiriciliği yapan çiftçilere toplam 29 bin adet meyve fidanı dağıtıldı.


“Meyveciliği Geliştirme Projesi” ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanıp yürütülen proje dahilinde dağıtılan fidanlar, Adıyaman Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından temin edildi. Fidan bedellerinin yüzde 30‘u çiftçiler tarafından, yüzde 70‘i ise Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılanıp çiftçiye hibe ediliyor.


Proje çerçevesinde Samsat ilçesinde 36 çiftçiye 24 bin adet nar fidanı, Sincik ilçesinde 26 çiftçiye 5 bin adet badem fidanı olmak üzere toplam 29 bin adet meyve fidanı dağıtıldı.


Sincik ve Samsat ilçelerinde düzenlenen fidan dağıtım törenlerine Adıyaman Valisi Mahut Çuhadar, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, Samsat Kaymakamı Süleyman Bakan, Sincik Kaymakamı Uğur Ünsal, Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Samsat Belediye Başkanı İbrahim Halil Fırat ve çiftçiler katıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Arıcı: Hemşirelik mesleği sevmeden yapılmazÖnceki Haber

AÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Arıcı: Hem...

Baja Rallisi, Düzcede başladıSonraki Haber

Baja Rallisi, Düzcede başladı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar