04 Mayıs, 2024, Cumartesi
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Simavda Eynal Yamaç Paraşütü ve Havacılık Festivali

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Simavda Eynal Yamaç Paraşütü ve Havacılık Festivali
Abone ol
Simav’da Eynal Yamaç Paraşütü Ve Havacılık Festivali

Kütahya’nın Simav ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen yamaç paraşütü festivalinin 5’incisi, Kestane Dağı’nda gerçekleştirilen Simav’da Eynal Yamaç Paraşütü ve Havacılık Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl 5’incisini düzenledikleri yamaç paraşütü festivaline Türkiye’nin çeşitli illerinden 100 sporcunun katıldığını söyleyen Simav Eynal Yamaç Paraşütü ve Havacılık Kulübü (SİMHAVK) Başkanı Celal Akbulut,” Bin 760 metre rakımlı Simav Kestane Dağının zirvesindeki Aksu takoff’tan 100 sporcu üç günde 800 sorti uçuş yaparak Simav’ın gökyüzünü renklendirdiler. Festival sürecinde Simav halkı güzel ve renkli üç gün geçirdi. Bu yıl festival çerçevesinde şehit Gazi yakınlarını ve depremzede çocukları uçurarak onların mutluluklarına ortak olduk. Bu çocuklarımızın uçurulmasını Sedat Delen, Emin Göker, İbrahim Aydoğan, Erbil Akın ve Dr. Afag Manafova isimli arkadaşlarımız finanse ettiler. Arkadaşlarımızın verdiği 6 bin lira ücreti de yine AFAD’a bağışladık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Simav Türkiye’nin cazibe merkezi olacak”

Simav’ın Türkiye’nin cazibe merkezi olacağına vurgu yapan SİMHAVK Başkanı Celal Akbulut,” Simav’ın coğrafi yapısı havacılık sporlarına ve eğitimlerine çok uygun bir yapıda yapılan desteklerle 5-10 sene gibi bir sürede Simav Türkiye’nin cazibe merkezi olacak. 2024 Festivali’ne kadar 2 Take Off’umuzun ıslah çalışmaları yapılacak, ayrıca küçük hava taşıtlarının uçabileceği bir küçük havaalanı yapılacak önümüzdeki yıllarda uçakların inip kalktığı, gösteri yapılan harika bir havacılık merkezi olacak. SİMHAVK Başkanı olarak 9 yıldan beri Simav’da bu sporun gelişmesi için mücadele ediyorum. 9 senede belli bir noktaya geldik bundan sonra Simav Belediyesi’nin ve Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu’nun destekleri ile çok daha güzel noktalara getireceğiz inşallah. Tüm havacılık sevdalarını Simav’a bekliyoruz. 1000 metre yükseklikten önce yemyeşil bir ormandan sonra Simav’ın üstünden geçerek harika bir gün geçirmelerine tavsiye ediyorum. Günün yorgunluğunu Simav Eynal kaplıcalarında şifalı sularda rahatlayarak huzurla günü sonlandırabilirler” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kütahyada polisin bölge uygulamasıÖnceki Haber

Kütahyada polisin bölge uygulaması

Menzelet Barajı mest ediyorSonraki Haber

Menzelet Barajı mest ediyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar