160x600
28 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Simav TDİOSB yatırım durumu ve 2026 bütçesi değerlendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Simav TDİOSB yatırım durumu ve 2026 bütçesi değerlendirildi
Abone ol
Simav Tarıma Dayalı Ihtisas (jeotermal Sera) Organize Sanayi Bölgesi’nin (osb) Mevcut Durumu, Tamamlanan Yatırımlar Ve 2026 Yılı Bütçesiyle Ilgili Toplantı Düzenlendi. Yapılan Değerlendirmeler Sonucunda, 664 Milyon 180 Bin Tl Olarak Belirlendiği Açıklandı.

Simav Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) mevcut durumu, tamamlanan yatırımlar ve 2026 yılı bütçesinin değerlendirilmesi amacıyla toplantı düzenlendi.

Program, Kütahya Valiliği Toplantı Salonu’nda Vali Musa Işın’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu ile Simav TDİOSB Müdürü Hasan Göksel Ilgaz, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Jeotermal sondajdan altyapıya tüm süreçler değerlendirildiği toplantıda, Simav TDİOSB’de sürdürülen jeotermal sondaj çalışmalarından altyapı hatlarına, su ve enerji yatırımlarından çevre düzenlemelerine kadar tüm başlıklar ayrıntılı şekilde değerlendirildi. Bölge genelinde 10 noktadaki sondaj çalışmalarının tamamlandığı, 3 yeni kuyunun daha açılmasının planlandığı ifade edildi. Ayrıca atık su ve yağmur suyu hatlarında toplam 7 bin 805 metre borulama, jeotermal iletim hattında ise 7 bin 760 metrelik altyapının tamamlandığı, sera ve sanayi parsellerine yönelik branşman bağlantılarının da hazır hale getirildiği aktarıldı.

TDİOSB’nin 2026 yılı bütçesi 664 milyon 180 bin TL

Toplantıda, bin 500 metreküplük su deposunun tamamlanarak kullanıma hazır olduğu, soğuk su kuyularında çalışmaların sürdüğü belirtildi. Elektrik altyapısında ana hatlar ve parseller dâhil olmak üzere 53 bin 780 metre XLPE kablo döşendiği, dağıtım merkezlerinin tamamlandığı ve 33 adet hücre montajının gerçekleştirildiği açıklandı. Çevre aydınlatması ve telekom altyapısında ise 4 bin 575 metre aydınlatma kablosu, 110 aydınlatma direği, 9 bin 141 metre telekom borusu döşendiği ve 61 menholün yerleştirildiği bilgisi paylaşıldı. Toplantının sonunda Simav TDİOSB’nin 2026 yatırım bütçesinin 664 milyon 180 bin TL olarak belirlendiği duyuruldu.

Kütahya Valisi Musa Işın, Simav’ın jeotermal tarım potansiyelinin her geçen gün güçlendiğini vurgulayarak, çalışmaların titizlikle takip edildiğini ve yatırım süreçlerinin hızla devam edeceğini ifade etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gençlik ve Spor İl Müdürü Kalın, gençlerle bir araya geldi Önceki Haber

Gençlik ve Spor İl Müdürü Kalın, gençler...

Koçarlı Belediyesi Sosyal Hizmet Destek Ekibi ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdürüyor Sonraki Haber

Koçarlı Belediyesi Sosyal Hizmet Destek...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar