29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.4234
EURO34.926
ALTIN2438.1

Siirtte kentsel dönüşüm çalışmaları başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Siirtte kentsel dönüşüm çalışmaları başladı
Abone ol
Siirt'te 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 77'si Ticari, 116'sı Konut Ve 5'i Depo 198 Yapının Yıkımına Başlandı.

Siirt’te 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 77’si ticari, 116’sı konut ve 5’i depo 198 yapının yıkımına başlandı.

Tarihi öneme sahip yapılar dışında tarihi değeri olmayan binaların tamamının projeye uygun olarak yeniden inşa edileceği projede, yapılar kentin tarihine, mimarisine ve kültürüne uygun hale getirilecek. Kentsel dönüşümün Siirt’te olması gerektiğini belirten Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Siirt Temsilcisi Ayhan Mergen, Siirt’in en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirtti. Mergen; "Bilindiği üzere dünyanın en kadim şehirlerinden bir tanesi Siirt şehridir. 12 bin 500 yıllık geçmişiyle insanoğlunun yerleşik hayata geçtiği en önemli, en eski illerden bir tanesidir. Dolayısıyla böyle kadim bir tarihe kadim bir geçmişe sahip olan Siirt’te de kendine özgü bir mimari gelişmişti. İki çeşit taşın ilkel fırınlarda ezilerek yakılarak, birbirine karıştırılması sonucu cas diye adlandırdığımız bir yapı malzemesi vardı. Bu yapı malzemesiyle eski Siirt olarak nitelendirdiğimiz bölümündeki evler büyük ölçüde bu cas malzemesiyle yapılan evlerdi. Bunlar da ekonomik ömrünü doldurmuş olan evlerdi. Dolayısıyla bir kentsel dönüşüm Siirt’e şarttı. Kentsel dönüşüm yaklaşık 20 yıldan beri Siirt’in gündeminde yer alıyordu. Geçtiğimiz hafta içinde ilk kazma vuruldu diyebiliriz. İlk yıkım çalışmaları başladı. Etaplar halinde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm projesinde ilk etap olarak Anadolu Selçuklu Mimarisinin özgün eserlerinden biri olan Ulu Camii’nin hemen karşısındaki yer alan bölümde 14 bin 800 metrekarelik bir alanı kapsamaktadır. Siirt adına sevindirici bir gelişmedir hayırlı olsun diyoruz. İnşallah en kısa zamanda bütün etapların tamamlandığını görürüz’’ şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BALda 16. hafta hakemleri belli olduÖnceki Haber

BALda 16. hafta hakemleri belli oldu

Geçmişin küçük Parisi, terk edilen Çernobili andırıyorSonraki Haber

Geçmişin küçük Parisi, terk edilen Çerno...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar