160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Siirtte çocuklar 1300 rakımda satrançta kozlarını paylaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Siirtte çocuklar 1300 rakımda satrançta kozlarını paylaştı
Abone ol
SİİRT’TE FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEYEN SATRANÇ SPORCULARI SİİRT’İN TİLLO İLÇESİNDE BULUNAN BİN 300 RAKIMLI KALETÜL ÜSTAD TEPESİ'NDEKİ TİLLO TABİAT PARKI CAM TERASI, ÇOCUKLARIN SOKAK SATRANCINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI.

Siirt’in Tillo ilçesinde bulunan 1300 rakımlı Kaletül Üstad Tepesi’ndeki Tillo Tabiat Parkı cam terası, çocukların sokak satrancına ev sahipliği yaptı.


Tillo ilçesinde bulunan 1300 rakımlı Kaletül Üstad Tepesi’ndeki Tillo Tabiat Parkı, doğa güzelliği ve cam terasıyla ziyaretçi akınına uğruyor. Kaletül Üstad Tepesi, Türkiye Satranç Federasyonu adına gelen satranç eğitimcileri ve çocuklara ’Sokakta Satranç Var’ aktivitesine ev sahipliği yaptı. Sporcular, kendi aralarında kıyasıya mücadele etti.


Satranç eğitmeni Yıldız Baraklı, çocukların hem kişisel gelişimi hem de tarih bilincini geliştirmek için kentin farklı tarihi noktalarında satranç etkinliği düzenlediklerini söyledi. Satranç kültürünü tüm kentte yaymayı, tanıtmayı, sevdirmeyi amaçladıklarını dile getiren Baraklı, "Bugün burada sokakta satranç etkinliği için satranç federasyonu adına Tillo Kaleye geldik. Güzel bir etkinlik düzenledik velilerimizle. Burada veliler vardı ve piknikçilerin katılımıyla güzel bir etkinlik oldu. Bundan sonra ki turnuvalarımız içinde öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz" dedi.


Kaletül Üstad Tepesi’ne geldiği için mutlu olduğunu belirten Esra İlçin, satrancı çok sevdiğini, kapalı ortamda satranç oynamaktansa burada satranç oynamanın çok daha keyifli olduğunu kaydetti. İlçin, "Çocukluğumdan beri satranç oynuyorum. Bugün Tillo Kale’ye geldik ve burada satrancı yaymak adına ’Sokakta satranç var’ etkinliği ile birlikte çocuklara örnek oluyoruz. Siirt adına böyle bir etkinliğe katılmaktan çok mutluyuz hepimiz. Biz buraya gelip satranç oynamaktan çok mutlu oluyoruz. Aynı zamanda hakemlik yapıyorum. Bütün çocukları satranç oynamaya bekliyorum" diye konuştu.


Ömer Gözlü adlı vatandaş ise, "Bugün Tillo kaledeyiz, seyir terasına geldik. Burada bir satranç organizasyonu var. Gerçekten satranç çocuklarımızın zihni için, gelişimi için çok faydalı bir spor. Bu etkinliğe destek veren, bu faaliyeti gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum. Bu konuda faaliyetlerin artmasını ve satranca daha da önem vermelerini talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeşil vatana 10 milyon fidanÖnceki Haber

Yeşil vatana 10 milyon fidan

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldıSonraki Haber

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Li...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar