15 Ekim 2026, Perşembe
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Sıfır atıkla 8 yılda ekonomiye 365 milyar liralık katkı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sıfır atıkla 8 yılda ekonomiye 365 milyar liralık katkı
Abone ol
Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin Sıfır Atık çalışmalarında 8 Yılda 365 Milyar Liralık Katkı Sağlandığını Duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin Sıfır Atık çalışmalarında 8 yılda 365 milyar liralık katkı sağlandığını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, plastik üretiminin dünya genelinde son 70 yılda yaklaşık 230 kat artarak 460 milyon tonun üzerine çıktığını, plastik atık miktarının ise 353 milyon tona ulaştığını belirtti. Plastik atıkların yalnızca yüzde 9’unun nihai olarak geri dönüştürüldüğüne dikkati çeken Ersoy, çevre sorunlarıyla mücadelede küresel iş birliğinin ve bütüncül bir yaklaşımın zorunlu olduğunu söyledi. Türkiye’nin Sıfır Atık çalışmalarında 8 yılda geri kazanım oranını yüzde 13’ten yüzde 37,53’e yükselttiğini kaydeden Ersoy, 90 milyon ton atığın ekonomiye kazandırılarak yaklaşık 365 milyar liralık katkı sağlandığını açıkladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yozgatta bin 848 adet uyuşturucu hap ele geçirildi Önceki Haber

Yozgatta bin 848 adet uyuşturucu hap ele...

Mardinde otomobilin kafenin girişine çarptığı anlar kamerada Sonraki Haber

Mardinde otomobilin kafenin girişine çar...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar