160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Sıcak hava kiraz hasadını erken tamamlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sıcak hava kiraz hasadını erken tamamlattı
Abone ol
Adana’nın Feke Ilçesinde 1800 Rakımda Yılın Son Kiraz Hasadı Gerçekleştirildi. Hasat Bu Yıl Aşırı Sıcak Hava Nedeni Ile 1 Ay Erken Tamamlandı.

Adana’nın Feke ilçesinde sıcak hava nedeniyle kiraz hasadı 1 ay erken tamamlandı.

Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da hava sıcaklığı bu sene mevsim normalleri üzerinde seyretti. Hal böyle olunca kentin bin 800 rakımlı Feke ilçesi de sıcak havadan etkilendi. Kiraz üretiminin önemli bir bölümünü karşılayan ilçede her sene Ağustos ayında tamamlanan hasat bu sene sıcaklar nedeniyle 9 Temmuz’da tamamlandı.

İhlas Haber Ajansı’na konuşan üretici İbrahim Gün, “Burada yetişen kirazlar Çukurova’ya ulaşıyor. Üretmek çok güzel bir duygu. Her sene Ağustos ayında son bulan kiraz hasadımız bu sene iklim değişikliği nedeniyle Temmuz ayında tamamlandı. İklim değişikliği Toros Dağları’nı da etkiledi. Sularımızın çekildiğini görüyoruz” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marmariste deprem Önceki Haber

Marmariste deprem

Selçuka yeni Aile Sağlığı Merkezi geliyor Sonraki Haber

Selçuka yeni Aile Sağlığı Merkezi geliyo...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar