
Aşure ayı geldi, kuruyemişçiler hareketlendi. 15 kişilik aşurelik malzeme 510 TL. En taze ve ekonomik ürünler kuruyemişçide!
AnkaraKurukahveciler ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Aytaç Sevimli, Muharrem ayının bereketini paylaşmak isteyen vatandaşlara önemli bir tavsiyede bulundu:
“En taze ve uygun fiyatlı aşurelik malzemeleri kuruyemişçilerden gönül rahatlığıyla temin edebilirsiniz.”
Sevimli, yaptığı açıklamada, Muharrem Ayı’nın 26 Haziran 2025 Perşembe günü başladığını ve Aşure Günü’nün 5 Temmuz 2025 Cumartesi günü idrak edileceğini hatırlattı.
Aşure geleneğinin Anadolu kültüründe paylaşım ve bereketin sembolü olduğunu vurgulayan Sevimli, aşure hazırlığında kullanılacak kuruyemiş ve bakliyatların fiyatlarını da kalem kalem açıkladı.
510 Liraya 15 Kişilik Aşure Hazırlanabiliyor
Başkan Sevimli, 15 kişilik bir tencere aşure için gereken ürünlerin ortalama maliyetini 510 TL olarak açıkladı.
Fiyat listesi şu şekilde:
250 gr aşurelik buğday: 15 TL
200 gr haşlanmış nohut: 30 TL
200 gr haşlanmış fasulye: 30 TL
600 gr toz şeker: 30 TL
150 gr kuru kayısı: 85 TL
100 gr badem: 75 TL
100 gr kuru üzüm: 25 TL
100 gr fındık: 50 TL
100 gr fıstık: 20 TL
100 gr kuru incir: 50 TL
100 gr ceviz: 60 TL
50 gr kuş üzümü: 30 TL
1 tutam karanfil: 10 TL
Sevimli, "Vatandaşlarımız bu malzemeleri hem ekonomik hem de taze şekilde kuruyemişçilerimizden temin edebilir," dedi.
Tazelik, Kalite ve Güven İçin Kuruyemişçiniz Yanınızda
Aytaç Sevimli, tüketicilerin kuruyemiş ürünlerini bizzat görerek, tadarak ve güven içinde alabilecekleri yerlerin küçük esnaf olduğunu belirtti.
“Kuruyemişçilerimiz, kaliteli ürünleri en uygun fiyatla sunmak için gayret gösteriyor.
Enflasyona rağmen özellikle yerli ürünlerde müşteriyi memnun edecek fiyat politikaları izleniyor,” ifadelerini kullandı.
Sezon Canlanıyor: Aşure Ayı Kuruyemişi Hareketlendirdi
Kuruyemişçi esnafı Yusuf Günaydın ise aşure sezonunun sektördeki hareketliliği artırdığını belirterek, “Aşure ayı; bakliyat ve kuru meyve satışlarının arttığı, esnafın nefes aldığı bir dönemdir. Ancak eskiye nazaran taleplerin biraz azaldığını da görüyoruz.
Yine de bu dönemin bereket getirmesini temenni ediyoruz,” dedi.
Eskiden büyük kazanlarda yapılan aşurenin artık daha küçük ölçekli hazırlanmasının satışları etkilediğini ifade eden Günaydın, uygun fiyatlı ürün sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Yorum Yazın