14 Mayıs, 2024, Salı
DOLAR32.2567
EURO34.8688
ALTIN2433.2

Selçuklu kadınlardan Zübeyde Hanımın anıt mezarına ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Selçuklu kadınlardan Zübeyde Hanımın anıt mezarına ziyaret
Abone ol
Izmir’in Selçuklu Ilçesindeki Kadınlar, Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri çerçevesinde Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka’da Bulunan Anıt Mezarına Ziyarette Bulunarak çiçek Bıraktı.

İzmir’in Selçuklu ilçesindeki kadınlar, Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka’da bulunan anıt mezarına ziyarette bulunarak çiçek bıraktı.

“Biz Bize Cumhuriyet Gezisi” isimli etkinliğe Selçuklu kadınlarla birlikte katılan Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka’da bulunan anıt mezarını ziyaret etti. Belediye Başkanı Sengel ve kadınlar, anıt mezara çiçekler bıraktı.

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Cumhuriyetin bütün değerlerine sahip çıkan, bundan sonraki nesillere de aktaracak olan kadınlarla birlikteyiz; çünkü her şey kadınla başlar” dedi. Cumhuriyetin 100. yılında, Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıt mezarında Selçuklu kadınlarla bulunmanın ayrı bir anlam taşıdığını belirten Başkan Ceritoğlu Sengel, “Burada olduğumuz için gurur duyuyorum. Cumhuriyetin biz kadınlara bahşettiği haklar var. O anlamda da şunu söylemek gerekiyor ki; Seçme ve Seçilme Hakkını kullanan bireyler olarak ve Cumhuriyetin değerleriyle birlikte belediye başkanı olmuş bir kadın olarak ne kadar gurur duysak azdır. Cumhuriyetin bütün değerlerine sahip çıkan, bundan sonraki nesillere de aktaracak olan kadınlarla birlikteyiz; çünkü her şey kadınla başlar. Yaşamın içerisinde olmak, aynı zamanda gelecek nesilleri yetiştirmek, onlara doğruyu göstermek ve Cumhuriyetten asla vazgeçmeyeceğimizi ifade etmek en önemli değer diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Geziye katılan Münevver Karadayı da, “Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkını veren, attığımız her adımda izi olan Mustafa Kemal Atatürk’ün varlığına binlerce kez teşekkür ediyoruz” diye aktardı.

Pervin Dal ise “İlk defa buraya geliyorum. Çok mutluyum. Zübeyde Hanım’a böyle bir evlat yetiştirdiği için ne kadar dua etsek azdır. Bu geziye başkanımızla katılmak daha da güzel” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaşlı ve hasta bakımı kursunu bitiren 16 kursiyer sertifikalarını aldıÖnceki Haber

Yaşlı ve hasta bakımı kursunu bitiren 16...

Karsta KAFKAS Projesinin tanıtımı yapıldıSonraki Haber

Karsta KAFKAS Projesinin tanıtımı yapıld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar