160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Sel felaketinin denize sürüklediği eşyalarla anlamlı sergi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sel felaketinin denize sürüklediği eşyalarla anlamlı sergi
Abone ol
GİNOLU KOYUNDA TOPLANAN EŞYALARLA, AFETLERE FARKINDALIK OLUŞTURMAK VE SELDE HAYATINI KAYBEDENLERİ HATIRLATMAK İÇİN AÇILAN SERGİDE ÇOK SAYIDA OYUNCAK VE KİŞİSEL EŞYA YER ALIYOR.

Kastamonu’da onlarca kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde denize sürüklenen eşyalar, Çatalzeytin ilçesinde çevre gönüllüleri tarafından açılan sergide sergilendi.


Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde, Şehit Engin Açıkgöz Çok Programlı Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Özge Ozanoğlu tarafından kurulan Günebakan Eğitim Derneği’nin gönüllüleri, ilçede sürekli olarak düzenledikleri etkinliklerle çevre temizliği yapıyor. Dernek gönüllüleri, deniz kıyısında yaptıkları çevre temizliği sırasında, 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan büyük sel felaketinde denize sürüklenen çok sayıda eşya buldu. Dernek gönüllüleri, buldukları eşyaları atıklardan ayırarak, dernek lokalinde sergiledi. Ginolu Koyunda toplanan eşyalarla, afetlere farkındalık oluşturmak ve selde hayatını kaybedenleri hatırlatmak için açılan sergide çok sayıda oyuncak ve kişisel eşya yer alıyor.



“Toplarken gördük ki sadece çöpler yok, insanların selde sürüklenen eşyaları var”


Sergi ile ilgili bilgi veren Günebakan Eğitim Derneği Başkanı Nadide Özge Ozanoğlu, “Sivil toplum benim hayatımda çok önemli yer tutan bir alan. Kendim de birçok sivil toplum çalışmasında yer aldım. Bu sebeple öğrencilere sivil toplumu, gönüllüğü lise çağlarında benimsetmek amacıyla böyle bir girişimde bulunmak istedim. İlçemizde de çok fazla sosyal aktivite olmadığı için burada kendi birikimlerimi onlara yansıtmaya çalışıyorum. 11 Ağustos 2021 tarihinde ilçemizi de etkileyen büyük sel felaketini yaşadık. Sel Bozkurt’ta olmasına rağmen biz de komşu ile olarak oldukça etkilendik. Bu sebeple sergimizin adı, ‘Selin Ardından’. Selin etkileri devam ediyor. İlçemize 5 kilometre yakınlıktaki Ginolu koyuna gelen birçok atık oldu. Öğrencilerimle birlikte bu atıkları temizlemek istedik. Toplarken gördük ki sadece çöpler yok, insanların selde sürüklenen eşyaları var. Dolayısıyla öğrencilerimizle bunları ayrıştırarak sergilemek istedik” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Araçlarda kış bakımı önemli Önceki Haber

Araçlarda kış bakımı önemli

Düğünün ortasında silah sesleri böyle yükseldi, panik anları kamerada Sonraki Haber

Düğünün ortasında silah sesleri böyle yü...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar