Osmaniye Belediyesi FıstıkFest
20 Ekim 2026, Salı
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Sarıyerde karaya oturan gemi kurtarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sarıyerde karaya oturan gemi kurtarıldı
Abone ol
Sarıyer Açıklarında Karaya Oturan 'razouk' Isimli Gemi, Kıyı Emniyeti Ekiplerince Kurtarılarak Yüzdürüldü.

Kastamonu Cide açıklarında 2 hafta önce vurulan ve geçtiğimiz pazar günü Sarıyer açıklarında karaya oturan ’Razouk’ isimli gemi, Kıyı Emniyeti ekiplerince kurtarılarak yüzdürüldü.

Romanya’nın Köstence Limanı’ndan kalkan ve İstanbul Boğazı açıklarına demirlemek için seyir halinde olan ’Razouk’ isimli kargo gemisi 1 Şubat günü akşam saatlerinde Sarıyer açıklarında karaya oturmuştu. Geminin kurtarma ve hasar tespit çalışmaları için kıyı emniyetine bağlı iki dalgıç dalış gerçekleştirmiş, geminin karaya oturan kısımları ve pervanesinin ne kadar hasar aldığı tespit edilmişti. Gemi, kurtarma çalışmalarının 7’nci gününde, Kıyı Emniyetine bağlı ekipler tarafından kurtarılarak yüzdürüldü.

Kıyı Emniyetinden açıklama

Öte yandan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kurtarılan geminin durumuna ilişkin sosyal medya platformu üzerinden açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul Sarıyer Kısırkayalar mevkiinde, karaya oturan ’RAZOUK’ isimli gemi kurtarma uzmanlarımızın koordinasyonunda; KURTARMA-1, KURTARMA-6, KURTARMA-9, KURTARMA-22 römorkörlerimizin, KEGM-3, KEGM-9, BAYRAK-1 botlarımızın ve kara tahlisiye ekibimizin refakatinde bulunduğu yerden kurtarılarak yüzdürüldü" ifadelerine yer verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bitlisli sporculardan büyük başarı Önceki Haber

Bitlisli sporculardan büyük başarı

Aydında UMKE personeline ambulans sürüş güvenliği eğitimi Sonraki Haber

Aydında UMKE personeline ambulans sürüş...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar