17 Mayıs, 2024, Cuma
DOLAR32.2864
EURO35.1351
ALTIN2467.7

Şanlıurfada yaşayan Filistinli Fethi Ömer İsrail zulmünü anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfada yaşayan Filistinli Fethi Ömer İsrail zulmünü anlattı
Abone ol
şanlıurfa’da Yaşayan 78 Yaşındaki Filistinli Fethi ömer, Israil'in Filistin Toprakları üzerinde Yıllardır Devam Eden Işgalini Ve Zulmünü Anlattı.

Şanlıurfa’da yaşayan 78 yaşındaki Filistinli Fethi Ömer, İsrail’in Filistin toprakları üzerinde yıllardır devam eden işgalini ve zulmünü anlattı.

2014 yılında Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte Suriye’den Türkiye’ye sığınan Filistinli Fethi Ömer, İsrail zulmüyle henüz bebek yaşta tanıştı. 1948 yılında henüz 3 yaşındayken Haifa’dan Gazze’ye sürgün gedildi. İsrail’in Filistinlilere yönelik zulmü devam ederken üniversite okumak için Mısır’a giden Fethi Ömer, bir daha doğduğu topraklara dönemedi. İsrail’in zulmü sebebiyle vatanından olan Fethi Ömer’in 78 yıllık ömrü, farklı ülkelerde geçti. Doğduğu Filistin’e bir daha dönemediğini belirten Fethi Ömer, 45 yıl, Suriye’de, 4 yıl Mısır’da ve 10 yıldır da Türkiye’de yaşadığını ifade etti.

2 yeğenini kaybetti

İsrail zulmünün artarak devam ettiğini söyleyen Fethi Ömer, evlerine bomba düşmesi sonucu 2 yeğenini kaybetti. Vatanından uzakta yaşanan gelişmeleri takip eden Ömer, Filistinli insanlar için dua ediyor. Fethi Ömer, İsrail vahşetinin bir an önce bitmesini ve doğduğu ülke Filistin’e dönmeyi dilediğini aktardı. Fethi Ömer, “Ben Filistin’in Gazze şehrinde dünyaya geldim. Şuan 78 yaşındayım. Mısır’da üniversiteyi bitirdikten sonra İsrail zulmü nedeniyle bir daha Gazze’ye dönemedim. Annemi, babamı, dedemi ve diğer yakınlarımı bir daha göremedim. Suriye’ye yerleştikten sonra 45 yıl burada yaşadım. Daha sonra Suriye’deki iç savaşın ardından Türkiye’ye sığındık. Türkiye’de huzur içinde ailemle birlikte yaşamaya devam ediyorum” dedi.

“İslam ülkeleri Kudüs’e sahip çıkmalı”

Dünya üzerinde 1 milyardan fazla Müslümanın olduğunu belirten Ömer, “İslam ülkeleri Kudüs’e sahip çıkmalıdır. Kudüs sadece Filistin’in değil, tüm İslam ümmetinin kutsalıdır. Bugün, Mısır, Suudi Arabistan, Türkiye, İran, Pakistan gibi İslam ülkeleri Filistin’e destek vermelidir” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Uzlaşma Ödül Törenine katıldıÖnceki Haber

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Uzlaşma Ödül T...

Dededen Toruna Jandarma etkinliğiSonraki Haber

Dededen Toruna Jandarma etkinliği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar