160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Sancaktepede Aydos Ormanında orman yangınlarına karşı denetim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sancaktepede Aydos Ormanında orman yangınlarına karşı denetim
Abone ol
SANCAKTEPE’DE AYDOS ORMANI’NDA ORMAN YANGINLARINA KARŞI DENETİM

Orman yangınları ile mücadele çerçevesinde, Sancaktepe’de Aydos Ormanında polis ekipleri ile zabıta ekiplerince denetim gerçekleştirildi. Ekipler tarafından, ormanda ve mesire alanlarında vatandaşların ateş yakıp yakmadıkları denetimler çerçevesinde kontrol edildi.


Yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarına yönelik olarak, İstanbul’da orman yangınlarını önlemek amacıyla İstanbul Valiliği tarafından alınan karar ile 5 Temmuz 2022 - 31 ile Temmuz 2022 tarihleri arasında ormanlık alanlara giriş yasaklandı. İstanbul sınırları dahilindeki piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve ekoturizm alanlarında ateş yakmadan piknik yapmak, spor, yürüyüş ve benzeri faaliyetlerde bulunmanın serbest olduğu belirtilirken, bu alanlarda mangal yakmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yakmanın yasaklandığı belirtildi.


Alınan karar doğrultusunda Sancaktepe’de Aydos Ormanında mesire alanında Sancaktepe TEM Büro Amirliği Ekipleri, Devriye Ekipler Amirliği Görevlileri ve zabıta ekiplerince denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde ormanda piknik yapan vatandaşların ateş yakıp yakmadıkları kontrol edildi. Ekipler tarafından vatandaşlara piknik ve mesire alanlarında ateşsiz piknik yapmak, spor, yürüyüş faaliyetlerinde bulunmanın serbest olduğu hatırlatılarak, orman yangıları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.


Denetimler hakkında konuşan Engin Erdem, “Güvence altında olduğumuzu hissediyoruz bu şekilde, memnun kaldık. Bizler de etrafa pislik atanları uyarıyoruz genellikle, paralı olan ormanlara gelmemiz daha tercihi oluyor. Çünkü daha güvenli oluyor, sessiz olmasından daha çok güvenli olduğu için tercih ediyoruz. Arkadaşlarla bir hafta sonu gelelim dedik sizleri de görünce memnun olduk” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mansur Yavaş: “ANKAPARKın geleceği Ankaralılara aittir”Önceki Haber

Mansur Yavaş: “ANKAPARKın geleceği Ankar...

Karagöl Gölü bakımsızlıktan içler acısı haldeSonraki Haber

Karagöl Gölü bakımsızlıktan içler acısı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar