160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Samsunun lezzetleri tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsunun lezzetleri tanıtıldı
Abone ol
Cumhurbaşkanlığı'nın Himayelerinde, Kültür Ve Turizm Bakanlığı'nın Desteğiyle Kutlanan Türk Mutfağı Haftası Kapsamında Samsun'da Yerel Lezzetler Tanıtıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Samsun’da yerel lezzetler tanıtıldı.

Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinde İlkadım ilçesi Kurtuluş Yolu’nda yerel lezzet stantları açıldı. Bafra nokulu, Kavak tiridi, Çarşamba kıvratması, Çakallı menemeni ve Terme pidesi gibi Samsun’a özgü lezzetler burada vatandaşlara sunuldu. Samsun Valisi Orhan Tavlı da stantları ziyaret ederek görevlilere kolaylıklar diledi.

"16 tescilli, 5 tane de tescil aşamasında olan coğrafi işaretli ürünümüz var"

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş yaptığı açılış konuşmasında, "İlimizin zengin mutfak kültürünü geniş kitlelere tanıtmak ve kültürümüzü gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarmak en temel hedefimizdir. Çoğunluğu gıda ürünü olmak üzere 16 tescilli, 5 de tescil aşamasında olan coğrafi işaretli ürünümüz mevcut. Ancak bu sayı Samsun gibi zengin bir mutfağa sahip şehir için yeterli değil" ifadelerini kullandı.

Samsun’un lezzetlerinin tanıtıldığı etkinlik vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edremitte metruk binalar yıkılıyor Önceki Haber

Edremitte metruk binalar yıkılıyor

Rusyada Türkiyenin reklam yüzü Amasra oluyor Sonraki Haber

Rusyada Türkiyenin reklam yüzü Amasra ol...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar