25 Eylül 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Samsunda tüketici dosyası kabarık: 199 milyon TLlik başvuru, ayakkabı şikayetleri ilk sırada

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsunda tüketici dosyası kabarık: 199 milyon TLlik başvuru, ayakkabı şikayetleri ilk sırada
Abone ol
Tüketiciyi Koruma Haftası Kapsamında Vali Yardımcısı Mehmet Fikret çavuş, Ticaret Il Müdürü Kürşat Turpçu, 1 No’lu Il Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Uğur Gezer, 2 No’lu Il Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Sinan Kurudağ Ile Heyet üyeleri, Samsun Valisi Orhan Tavlı’yı Ziyaret Ederek Yürütülen Faaliyetler Hakkında Bilgi Verdi. Görüşmede, Tüketici Hakları Alanında Yapılan çalışmalar Ve Başvuru Istatistikleri Değerlendirildi.

Samsun’da tüketici şikayetleri ve ticari denetimlere ilişkin çarpıcı veriler gün yüzüne çıktı. 2025 yılında Tüketici Hakem Heyetlerine yapılan başvuruların parasal büyüklüğü yaklaşık 199 milyon TL’ye ulaşırken, en fazla şikayetin ayakkabı ürünlerine yönelik olması dikkat çekti. Kentte ticari hayatın düzenlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar ise Samsun Valiliği’nde masaya yatırıldı.

"Tüketiciyi Koruma Haftası" kapsamında Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, 1 No’lu İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Uğur Gezer, 2 No’lu İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Sinan Kurudağ ile heyet üyeleri, Samsun Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret ederek yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Görüşmede, tüketici hakları alanında yapılan çalışmalar ve başvuru istatistikleri değerlendirildi.

Açıklanan verilere göre, 2025 yılı içerisinde 15 bin 130 uyuşmazlık karara bağlanırken, başvuruların toplam parasal değerinin yaklaşık 199 milyon TL olduğu bildirildi. Hizmet ve ürün bazlı incelemede en fazla başvurunun ayakkabı ürünlerine ilişkin olduğu, bu başvuruların toplamın yüzde 16,77’sini oluşturduğu ifade edildi. Sektörel dağılımda ise başvuruların yüzde 59,03’ünün perakende ticaret alanında yoğunlaştığı, 9 bin 220 başvurunun bu sektörden geldiği aktarıldı. Başvuruların 7 bin 393’ü tüketici lehine sonuçlanırken, 505 başvuru hakkında görevsizlik kararı verildi.

İl genelinde yürütülen çalışmalar ele alındı

Öte yandan, Ticaret İl Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen çalışmaların ele alındığı toplantı Vali Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetimleri, elektronik ticaret faaliyetleri, şirket genel kurulları, esnaf ve sanatkârlar ile kooperatiflere yönelik çalışmalar, hal, emlak ve ikinci el otomotiv sektörüne ilişkin uygulamalar başta olmak üzere geniş kapsamlı denetimler değerlendirildi. Ayrıca Tüketici Hakem Heyetlerinin çalışmaları çerçevesinde tüketici haklarının korunmasına yönelik yürütülen faaliyetler de gündeme alındı.

Görüşmelerde, ticari hayatın düzenlenmesi, piyasa dengesinin güçlendirilmesi ve tüketicilerin korunmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulanırken, 2025 Uluslararası Kooperatifler Yılı kapsamında Samsun’da yürütülen faaliyetler de değerlendirilerek yeni dönem planlamaları ele alındı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu ve 2 No’lu İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Sinan Kurudağ katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı yaza hazırlanıyor Önceki Haber

Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı yaza ha...

Zombi filmi değil: Sokakta yaşanan gerçek Sonraki Haber

Zombi filmi değil: Sokakta yaşanan gerçe...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar