160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Salihlide üreticilere sulama desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Salihlide üreticilere sulama desteği
Abone ol
Manisa Büyükşehir Belediyesinin Tarımsal Ve Kırsal Kalkınmaya Yönelik Destekleri Devam Ederken, çiftçilerin En önemli Kaynağı Olan Sulama Konusunda Da çalışmalar Sürüyor. Bu Kapsamda Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarafından Salihli’ye Bağlı Iğdecik Mahallesi’nde Faaliyet Gösteren Sulama Kooperatifine Sondaj Kuyusu Açılarak üreticilerin Hizmetine Sunuldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik destekleri devam ederken, çiftçilerin en önemli kaynağı olan sulama konusunda da çalışmalar sürüyor. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Salihli’ye bağlı İğdecik Mahallesi’nde faaliyet gösteren sulama kooperatifine sondaj kuyusu açılarak, üreticilerin hizmetine sunuldu.

Salihli’ye bağlı İğdecik Mahallesi’nde sulama kooperatifinin sondaj kuyularının kuruması sebebiyle Manisa Büyükşehir Belediyesine yaptığı müracaat sonrasında Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı harekete geçti. Teknik personel tarafından yürütülen teknik araştırmalar ve etüt çalışmaları sonucu yeni kuyu yeri belirlenerek ihaleye çıkıldı. İhale süreci tamamlanan ve yer teslimi yüklenici firmaya yapılan iş ile ilgili çalışmalar tamamlanarak açılan sondaj kuyusu, sulama kooperatifinin kullanımına sunuldu.

5 sulama kooperatifi için 6 kuyu

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz Usta, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün kırsal kalkınmaya ve üreticilere verdiği önemle hizmetlerimize devam ediyoruz. Örtü altı yetiştiriciliğinden fidan desteğine, gölet yapımından tarımsal tahmin istasyonlarına kadar kırsal kalkınmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tarımsal üretimin artarak devamını ve üreticilerimizin kalkınmasını çok önemsiyoruz. Bu bağlamda Salihli ilçemiz İğdecik Mahallemize böyle bir hizmet vermekten de mutluluk duyuyoruz. İlimiz genelinde toplamda 5 sulama kooperatifine 6 adet sondaj kuyusu açarak üreticilere verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. 17 ilçemizin tamamında kırsal kalkınmanın sağlanması adına hizmetlerimiz sürecek” dedi.

Sondaj kuyusu yapım çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren S.S. İğdecik Sulama Kooperatifi Başkanı Mehmet Candan, üreticiler ve vatandaşlar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve tüm ekibine teşekkürlerini iletti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Canik atları dörtnala koştuÖnceki Haber

Canik atları dörtnala koştu

Çakalların oyunu merakla izlendiSonraki Haber

Çakalların oyunu merakla izlendi

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar