17 Ekim 2026, Cumartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Sakaryada ilk iftar öncesi metrelerce pide kuyruğu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sakaryada ilk iftar öncesi metrelerce pide kuyruğu
Abone ol
Sakarya’da Ramazanın Ilk Gününde Vatandaşlar, Iftar Sofralarının Vazgeçilmezi Olan Ramazan Pidesi Için Fırınların önünde Uzun Kuyruklar Oluşturdu.

Sakarya’da Ramazanın ilk gününde vatandaşlar, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan Ramazan pidesi için fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ülke genelinde olduğu gibi Sakarya’da da vatandaşlar, sıcak pide alabilmek için fırınların yolunu tuttu. Ramazan aynının vazgeçilmezi olan pide için vatandaşlar iftar saatine kısa bir süre kala fırınların önünde yoğunluk oluşturdu. Fırın çalışanları ise Ramazan ayının geleneği haline gelen pideleri vatandaşlara yetiştirmek için yoğun bir mesai harcadı.

"Günlük ortalama 500 adet Ramazan pidesi satıyoruz"

Fırındaki yoğunluğun öğleden sonra başladığını ve hizmette aksama yaşatmadan herkesi evine pideyle göndermeye çalıştıklarını belirten Fırıncı Mesut Yıldırım, "Ramazan dolayısıyla bugün bayağı yoğunuz, ilk gün olmasının da etkisi var. Pide çeşitlerimiz var kıymalı gibi. Bayağıda talep var. Yoğunluk öğleden sonra saat 14.00’dan sonra başlıyor. Yoğun bir tempoyla hizmete devam ediyoruz. 400 pide gram 40 lira, 600 gram 60 lira, 700 gram 70 lira. Günlük ortalama 500 adet Ramazan pidesi satıyoruz. Özellikle iş çıkış saatlerinde yoğunluk oluyor. İşten çıkanlar gelip pide sırasına girip evlerine öyle gidiyor" dedi.

"Pideyi yemek bir başka oluyor"

Ramazan ayında pide kuyruğunda beklemeyi çok sevdiğini belirten ve pidenin tadının bir başka olduğunu ifade eden Veysel Kılıç, "Ramazan ayının en güzel tarafı bence pide kuyruğudur. Tavsiye ederim herkese. Pideyi yemek bir başka oluyor" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pakistanda üç katlı binada tüp patladı: 16 ölü, 14 yaralı Önceki Haber

Pakistanda üç katlı binada tüp patladı:...

Sağlık turizminde kalite ve akreditasyon vurgusu Sonraki Haber

Sağlık turizminde kalite ve akreditasyon...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar