27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Rusya Devlet Başkanı Putin: “Rusya nükleer silah kullanmaya hazır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya Devlet Başkanı Putin: “Rusya nükleer silah kullanmaya hazır”
Abone ol
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus medyası için verdiği röportajda, Rusya'ya yönelik olası bir saldırı durumunda nükleer silah kullanmaya hazır olduklarını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus medyası için verdiği röportajda, Rusya'ya yönelik olası bir saldırı durumunda nükleer silah kullanmaya hazır olduklarını belirtti.

Putin ayrıca, Finlandiya ile İsveç'in NATO üyeliği durumunda bu ülkelerle sınırda askeri yığınak yapacaklarını sözlerine ekledi.  

Putin ayrıca, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğinin ulusal çıkarlarına hizmet etmeyeceğini vurgulayarak, bu adımın anlamsız olduğunu ifade etti.

Putin, Ukrayna'da nükleer silah kullanımının gerekli olmadığını belirterek, "Neden kitle imha silahları kullanalım ki? Hiçbir zaman böyle bir ihtiyaç olmadı" dedi.

Ancak Rus lider, Rusya'nın nükleer üçleme olarak adlandırdığı hava, kara ve denizden nükleer füze fırlatma yeteneklerinin diğer ülkelerden daha gelişmiş olduğunu ve bu konuda askeri ve teknik açıdan hazır olduklarını söyledi.

Putin, ABD Başkanı Joe Biden'ı "geleneksel siyaset okulunun" bir parçası olarak nitelendirirken, ABD'nin Rusya-ABD ilişkileri ve stratejik caydırıcılık konusunda uzmanlara sahip olduğunu ifade etti.

Ayrıca, ABD'nin nükleer güçlerini geliştirmesinin, bir nükleer savaşa hazır oldukları anlamına gelmediğini belirtti.

Batılı ülkelerin Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmadan önce kendilerini güçsüz hissettiklerini ifade eden Putin, bazı batılı elitlerin Rusya'nın bölünmesi için çaba harcadıklarını ve Ukrayna savaşıyla Rusya'yı zayıflatacaklarını düşündüklerini söyledi.

Putin, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini "ulusal çıkarları korumak açısından kesinlikle anlamsız bir adım" olarak değerlendirerek, bu ülkelerin sınırlarına askeri birlik ve saldırı sistemleri konuşlandırılacağını açıkladı.

Rus lider, Alman subaylarının Kırım Köprüsü'ne saldırma ihtimaline ilişkin spekülasyonları "fantezi" olarak nitelendirirken,

Ukrayna ile müzakerelere hazır olduklarını ancak bu müzakerelerin düşmanın silahlanma duraklaması olmadığını, Rusya için güvenlik garantilerini içermesi gerektiğini belirtti.

Putin, Batı'nın Ukrayna'ya gönderdiği askeri yardımın savaş alanındaki durumu değiştirmeyeceğini savunarak,

"Batılı askeri personel bir süredir Ukrayna'da bulunuyor, ancak resmi askeri birliklerin savaş alanındaki durumu değiştirmeyeceğinden eminim" dedi.

Rus lider, Rusya'nın iç siyaset sürecine müdahaleye izin vermeyeceklerini ve Batı'yı bölmeye yönelik herhangi bir girişimde bulunmayacaklarını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Maskeli gaspçıların planı tutmadı: Sert kayaya çarpınca apar topar kaçtılarÖnceki Haber

Maskeli gaspçıların planı tutmadı: Sert...

Bilek güreşçisi Hüseyin Ateş dikkatleri üzerine çekmeye başardıSonraki Haber

Bilek güreşçisi Hüseyin Ateş dikkatleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar