160x600
21 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Rektör maaşı ile ilgili yapılan haberlere YÖK ve Üniversiteden yalanlama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör maaşı ile ilgili yapılan haberlere YÖK ve Üniversiteden yalanlama
Abone ol
Karabük üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık'ın Döner Sermaye Gelirleriyle Birlikte Aylık Maaşının 1.2 Milyon Lirayı Bulduğu Iddiasının Ardından Yök’ten Ve Iddiaların Hedefindeki Karabük üniversitesi’nden Peş Peşe Açıklama Geldi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın döner sermaye gelirleriyle birlikte aylık maaşının 1.2 milyon lirayı bulduğu iddiasının ardından YÖK’ten ve iddiaların hedefindeki Karabük Üniversitesi’nden peş peşe açıklama geldi.

Yükseköğrenim Kurumu’ndan (YÖK) yapılan açıklamada, son günlerde gündeme gelen rektörlere döner sermaye hesabından ödenen yönetici payına ve genel olarak aylık kazançlarının miktarına ilişkin yorum ve haberlerin titizlikle değerlendirildiği belirtildi.

Rektörlere ödenen yönetici payının miktarı ve üst sınırının, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 58’inci maddesinin (f) fıkrası hükümlerine göre belirlendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Döner sermaye dışında pay ödenmez"

"Söz konusu hükme göre rektörlere, döner sermaye gelirleri dışında üniversitenin, teknokent, teknopark, teknoloji transfer ofisi, iktisadi işletmeler ve iştirakleri gibi gelir getirici müesseseler ve birimleri sebebiyle ayrıca huzur hakkı, yönetici payı, koordinatörlük, danışmanlık ve benzeri ücret ödenmez. Bu yönüyle üniversitelerimiz, Yükseköğretim Kurulu dışında ayrıca Sayıştay’ın yıllık mali denetimine tabidir. Mevzuata aykırı herhangi bir ödeme yapılması halinde bu ödemelerin iadesi dışında ilgililer hakkında gerekli idari ve cezai işlemler uygulanır."

İddiaların hedefindeki Karabük Üniversitesi de konuya ilişkin açıklama yaparak, "Son günlerde yazılı, görsel ve sosyal medyada üniversitemiz ve rektörümüz Prof. Dr. Fatih Kırışık hakkında asılsız iddialarla oluşturulan yalan haberleri yapan ilgililer hakkında hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Sadıkoğlu, sorunları aktarıp destek talebinde bulundu Önceki Haber

Başkan Sadıkoğlu, sorunları aktarıp dest...

Üst geçit çalışmasında vincin kaldırdığı demir yüklü halat koptu: 3 işçi yaralandı Sonraki Haber

Üst geçit çalışmasında vincin kaldırdığı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar