29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.367
EURO35.1344
ALTIN2324.4

Rektör Kazım Uysal: Günümüzün savaşları artık bilim, teknoloji ve ekonomi ile oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Kazım Uysal: Günümüzün savaşları artık bilim, teknoloji ve ekonomi ile oluyor
Abone ol
KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. KAZIM UYSAL, GÜNÜMÜZDE SAVAŞLARIN ARTIK BİLİM, TEKNOLOJİ VE EKONOMİYLE OLDUĞUNU İFADE ETTİ.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ’DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, günümüzde savaşların artık bilim, teknoloji ve ekonomiyle olduğunu ifade etti.


Basın mensuplarıyla bilgilendirme toplantısı düzenleyen Uysal, Kütahya Dumlupınar Teknokenti’nde doluluk oranının yüzde yüz seviyesine ulaştığını dile getirdi.


Uysal, "Bilindiği gibi, görevi geldiğimizde Kütahya Dumlupınar Teknokent’i kapanmıştı. Yani bakanlık karar vermiş ve kapanmıştı. Bizler, tekrar açılması için adeta yalvardık ’bir deneyin’ dedik. Dediler ki ’tamam deneyelim’. Çünkü biz geldiğimiz zaman daha inşaat pislikleri temizlenememiş bir teknokentimiz vardı. Kendi ayakları üzerinde durması imkansızdı. Biz buradan kendi arkadaşlarımızı gönderdik. Fonlarımız ile oraya para aktardık. Altyapıyı gerçekleştirdik. Geldiğimiz noktada yüzde 100 doluluğa ulaştık, Kütahya’nın koca bir üniversitesi var. Milletimiz, teknoloji üretmeden bilgi üretmeden başkasının ürettiği bilgiyi kullanarak, hep geriden gitmeye mahkum olacaktı. Günümüzde biliyorsunuz eskisi gibi öyle köle alıp satmak yok. Eskisi gibi meydan savaşları yok. Günümüzün savaşları bilim ile, teknoloji ile ve ekonomi ile oluyor. Günümüzün köle müessesesi maalesef bilgide. Günümüzde biliyorsunuz; milletimizi teknolojide geri bırakıp, seni çalıştırıp kendi ürettiği patent, bilgi ve teknolojiyi sana satıp, emeksiz para kazanmak. Muhakkak bilgi ve teknoloji üretmemiz lazım. Teknokent üniversitemiz ile sanayi arasında bir köprü olmuştur" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üniversite öğrencisini öldüren genç tutuklandıÖnceki Haber

Üniversite öğrencisini öldüren genç tutu...

6 yaşındaki Miraç, diyalize muhtaç kalmadan sağlığına kavuştuSonraki Haber

6 yaşındaki Miraç, diyalize muhtaç kalma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar