
Putin, ABD Başkanı Trump ile bugün telefon görüşmesi yapacaklarını duyurdu. Bu, iki liderin 6. teması olacak.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD BaşkanıDonald Trump ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştireceklerini açıkladı.
Açıklama, Putin’in yerli üretim markaların tanıtıldığı bir fuar ziyareti sırasında geldi.
Fuarda konuşan Putin, “Bugün ABD Başkanı Sayın Trump ile bir telefon görüşmemiz olacak” diyerek temasın içeriğine dair kısa bir bilgi verdi.
Görüşmenin, iki lider arasında Ocak ayından bu yana yapılacak olan altıncı temas olduğu bildirildi.
Putin ile Trump en son 14 Haziran’da bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. O görüşmede İran-İsrail gerilimi masaya yatırılmıştı.
Bugünkü görüşmenin gündeminde ise Ukrayna’daki gelişmeler, enerji güvenliği, Orta Doğu’daki durum ve ikili ilişkilerin olması bekleniyor.
Kremlin ve Beyaz Saray’dan yapılacak resmi açıklamalarla, görüşmenin detaylarının ilerleyen saatlerde netleşmesi bekleniyor.

Yorum Yazın