02 Ekim 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Prematüre ikizlerden biri helikopter ambulansla Niğdeye nakledildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prematüre ikizlerden biri helikopter ambulansla Niğdeye nakledildi
Abone ol
Niğdeli Bir Ailenin 32 Haftalık Sezaryen Doğumla Dünyaya Gelen Prematüre Ikiz Bebeklerinden Biri, Tedavisinin Sürdürülmesi Amacıyla Helikopter Ambulansla Kayseri'den Niğde'ye Nakledildi.

Niğdeli bir ailenin 32 haftalık sezaryen doğumla dünyaya gelen prematüre ikiz bebeklerinden biri, tedavisinin sürdürülmesi amacıyla helikopter ambulansla Kayseri’den Niğde’ye nakledildi.

Kayseri Şehir Hastanesi’nde dünyaya gelen prematüre ikiz bebeklerden birinin yenidoğan yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle nakline karar verildi. Sağlık Bakanlığı’na bağlı helikopter ambulans ile gerçekleştirilen nakil kapsamında bebek, Kayseri’den alınarak Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Helikopter ambulansla Niğde’ye ulaştırılan bebek, Niğde 112 Başhekimliği ekipleri ile Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık personelinin koordinasyonunda teslim alınarak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı. İkiz kardeşinin sağlık durumunun iyi olduğu ve taburcu edildiği öğrenilirken, Niğde’ye nakledilen bebeğin tedavisinin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde sürdürüldüğü belirtildi.

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Sağlık ekiplerimiz tarafından nakil süreci titizlikle yürütüldü. Nakledilen bebeğin tedavisi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde sürdürülüyor. Minik bebeğin en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ederiz" ifadelerine yer verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kontrolden çıkan lüks otomobil köprü inşaatı çukuruna düştü Önceki Haber

Kontrolden çıkan lüks otomobil köprü inş...

Edremitte kuduz vakası sonrası karantina uygulaması başladı Sonraki Haber

Edremitte kuduz vakası sonrası karantina...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar