
KUZEY IRAK’TA ŞEHİT OLAN PİYADE TEĞMEN ÖMER FARUK CİVELEK’İN ŞEHADET BELGESİ, KARASU KAYMAKAMI AHMET NACİ HELVACI TARAFINDAN ŞEHİT AİLESİNE TESLİM EDİLDİ. DR. HELVACI, “AĞUSTOS AYI, TÜRK’ÜN ZAFER AYIDIR. BUGÜN MALAZGİRT ZAFERİ’NİN YILDÖNÜMÜ. ONLAR BU KAPIYI AÇTILAR, SİZ VE EVLATLARINIZ DA BUNU DEVAM ETTİRİYOR. ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ, MEKANI CENNET OLSUN” DEDİ. (SAĞDAKİ KAYMAKAM HELVACI)
Kuzey Irak’ta şehit olan Piyade Teğmen Ömer Faruk Civelek’in şehadet belgesi, Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı tarafından ailesine teslim edildi.
Pençe Kilit Harekatı çerçevesinde Kuzey Irak’ta 17 Temmuz günü 2 bin 160 rakımda keskin nişancı ateşiyle şehit olan Piyade Teğmen Ömer Faruk Civelek’in şehadet belgesi, babası Hakkı Civelek’e teslim edildi. Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı’nın belge tesliminde duygu dolu anlar yaşandı. Belge teslimi sırasında İlçe Jandarma Komutanı Hasan Alataş, İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Yasin Ölüç, Askerlik Şubesi Başkanı Halis Özcan, İlçe Müftüsü Bektaş Günay, İlçe Müftülüğü Din Hizmetlileri Uzmanı Seyfettin Sevinç, Mahalle Muhtarı Ali Haldız ve şehidin yakınları hazır bulundu.
Kaymakam Helvacı, “Ağustos ayı, Türk’ün zafer ayıdır. Bugün Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü. Onlar bu kapıyı açtılar, siz ve evlatlarınız da bunu devam ettiriyor. Şükranlarımızı sunuyoruz, mekanı cennet olsun” diyerek belgeyi şehit babasına teslim etti. Cuma namazı öncesi, Şehit Ömer Faruk Civelek ve tüm şehitler için Gölköprü Camii’nde mevlid-i şerif okutuldu. Belge tesliminde de okunan mevlid-i şerifin ardından dualar edildi.

Yorum Yazın