Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki Kabasakal Parkı’nda gerçekleştirilen ağaç kesimi ve budama çalışmalarıyla ilgili olarak Kadirli Belediyesi bir açıklama yaptı.
Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki Kabasakal Parkı’nda gerçekleştirilen ağaç kesimi ve budama çalışmalarıyla ilgili olarak Kadirli Belediyesi bir açıklama yaptı. Belediye, çalışmaların kamu güvenliği ve çevre sağlığı gözetilerek yapıldığını belirtti.
Belediyeden yapılan açıklamada, kesim ve budama işlemlerinin uzman ekiplerce yapılan incelemeler sonucunda gerçekleştirildiği ifade edilerek şu bilgilere yer verildi:
"Söz konusu ağaçlar, uzman ekiplerimizin yaptığı detaylı incelemeler sonucunda ömürlerini tamamlamış, hem iç hem de dış kısımlarında çürümeler ve kurtlanmalar tespit edilmiştir.
Bu durum, ağaçların doğal dirençlerini kaybetmesine ve özellikle fırtınalı ya da rüzgârlı havalarda devrilme riski oluşturmasına neden olmuştur.
Olası kazaların, yaralanmaların ve çevreye zarar verebilecek durumların önüne geçmek amacıyla ilgili alanlarda kesim ve budama işlemleri gerçekleştirilmiştir."
Ağaçların kesilmesinin bölgedeki yeşil alanları azaltacağı yönündeki endişelere de açıklık getirilen duyuruda, Kabasakal Parkı’nın kısa süre içinde yeniden ağaçlandırılacağı ifade edildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Belediyemiz, yeşil alanlarımızı koruma ve daha da zenginleştirme misyonuyla hareket etmektedir.
Bu kapsamda, Kabasakal Parkı’na kısa süre içerisinde yeni fidanlar dikilecek ve alan yeniden ağaçlandırılacaktır.
Amacımız, sizlere daha güvenli ve daha yeşil bir çevre sunmaktır."
Kadirli Belediyesi, vatandaşların anlayışı ve desteği için teşekkür ederek, parkın yeniden ağaçlandırılması sürecinde kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini duyurdu.
Yorum Yazın