160x600
21 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Paraşüt sporcusu köy sular altında kalmadan son atlayışını viyadükten yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Paraşüt sporcusu köy sular altında kalmadan son atlayışını viyadükten yaptı
Abone ol
YUSUFELİ BARAJI NEDENİYLE SULAR ALTINCA KALACAK OLAN TEKKALE KÖYÜNDE BULUNAN 150 METRE YÜKSEKLİĞİNDEKİ VİYADÜKTEN ATLAYAN PARAŞÜT SPORCUSU SULAR YÜKSELMEDEN SON ATLAYIŞINI YAPTI.

Yusufeli Barajı nedeniyle sular altınca kalacak olan Tekkale köyünde bulunan 150 metre yüksekliğindeki viyadükten atlayan paraşüt sporcusu sular yükselmeden son atlayışını yaptı.


Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye’nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı su tutmaya başladı. Baraj kapakları kapanmasıyla, gövde de biriken su seviyesi yükselirken, Karayolları başta olmak üzere, baraja yakın köy ve mahalleler bir bir sular altında kalıyor.


Sular altında kalacak olan bölgeler için yapılan yeni yol ağlarında yer alan, 150 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek ayaklı ikinci viyadüğü olan Tekkale Viyadüğünden ismini vermek istemeyen Türk Hava Kurumu Paraşüt sporcusu serbest atlayış gerçekleştirdi.


Viyadüğün korkuluk demirleri üzerinden kendini azgın akan Çoruh nehrinin üzerine bırakan sporcu 7 saniye içerisinde çeltik tarlasına başarılı iniş gerçekleştirdi.


Yürekleri ağza getiren bu atlayış cep telefonu ile kaydedildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlkokul öğrencisinin otobüs durağına astığı yazı duygulandırdı Önceki Haber

İlkokul öğrencisinin otobüs durağına ast...

26 yıldır vazgeçmediler, pes etmediler, umutsuzluğa kapılmadılar, sonunda evlat sahibi oldular Sonraki Haber

26 yıldır vazgeçmediler, pes etmediler,...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar