19 Mayıs, 2024, Pazar
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

PANKOBİRLİK Genel Başkanı: Torku Ürünlerine Yurt Dışında Büyük İlgi Var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PANKOBİRLİK Genel Başkanı: Torku Ürünlerine Yurt Dışında Büyük İlgi Var
Abone ol
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından her yıl düzenlenen "İlk 1000 İhracatçı" Araştırması raporu yayınlandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından her yıl düzenlenen "İlk 1000 İhracatçı" Araştırması raporu yayınlandı.

Rapora göre, Konya Şeker Anonim Şirketi sektörel sıralamada Türkiye genelinde 27. sırada yer aldı ve Konya'da birinci oldu.

Konya Şeker, bir önceki yıla göre ihracatını yüzde 10.2 artırarak 93 milyon 546 bin dolarlık ihracat rakamıyla Türkiye genelinde 319. sıraya yükseldi.

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker'in Torku markasıyla Çin'den Amerika'ya, Amerika'dan Rusya'ya birçok ülkeye ihracat yaptığını belirtti.

Erkoyuncu, ihracat rakamlarının yaklaşık 150 milyon doları bulduğunu ve 700'e yakın farklı ürün kalemini ihraç ettiklerini söyledi.

Geçen yıla göre yüzde 10'dan fazla bir artış kaydedildiğini ifade eden Erkoyuncu, diğer listede yer alan firmaları da kutladı ve Konya'nın daha fazla firmanın yer aldığı bir liste hedeflediğini belirtti.

Ayrıca, kaliteli ve güvenilir ürünlerin ihracatını artırmayı ve 5 yıl içinde ihracat rakamlarını 300-400 milyon dolar seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Erkoyuncu, Konya Şeker'in iştiraki olan Anadolu Birlik Holding'in Torku markasıyla yurt dışına yönelik ihracatında ilginin arttığını belirtti.

Yurt içinde güvenilir ve tercih edilen bir gıda markası olan Torku ürünlerine yurt dışında da büyük bir ilgi olduğunu söyleyen Erkoyuncu, Torku'nun kalitesine güvenildiğini vurguladı.

Pancar şekeri üretiminden başlayarak katkısız ve kaliteli ürünler ürettiklerini belirten Erkoyuncu, TSE Sürdürülebilir Güvenli Üretim Belgesi'ne sahip olduklarını ve iç ve dış pazarlar için üretimlerine devam ettiklerini ifade etti.

Bu durumun ülke adına gurur verici olduğunu belirten Erkoyuncu, 5 yıl içinde 300-400 milyon dolarlık ihracat hedefine ulaşmayı planladıklarını dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TİKAdan Kuzey Makedonyada arıcılara kovan ve eğitim desteğiÖnceki Haber

TİKAdan Kuzey Makedonyada arıcılara kova...

Siirtte evinde sincap besleyen vatandaşa para cezası kesildiSonraki Haber

Siirtte evinde sincap besleyen vatandaşa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar