160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Pakistanda düzenlenen saldırılarda can kaybı 53e yükseldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pakistanda düzenlenen saldırılarda can kaybı 53e yükseldi
Abone ol
Pakistan’da Belucistan Kurtuluş Ordusu (bla) Tarafından Düzenlenen Saldırılarda Can Kaybı 53’e Yükseldi.

Pakistan’da Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA) tarafından düzenlenen saldırılarda can kaybı 53’e yükseldi.

Pakistan’da Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA) tarafından polis karakolunda, demiryolu hattında ve otoyolda düzenlenen 3 ayrı saldırıda can kaybı arttı. Yetkililer, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 53’e yükseldiğini belirtti.

Pakistan ordusu, bir otoyolda otobüs ve kamyonların hedef alındığı saldırıda çıkan çatışmada 14 asker ve polisin hayatını kaybettiğini, 21 saldırganın öldürüldüğünü açıkladı. Yerel yetkililer, saldırganların otoyoldaki saldırıda yolcuların kimliklerini kontrol ettikten sonra birçoğunu vurduğu ve araçları ateşe verdiğini belirterek, en az 23 kişinin öldüğünü söyledi. Yetkililer, polis karakoluna düzenlenen saldırıda en az 10 kişinin, demiryolu köprüsündeki saldırıda 6 kişinin hayatının kaybettiğini bildirdi.

Demiryoluna düzenlenen saldırı nedeniyle Belucistan eyaletinin başkenti Quetta’nın ülkenin geri kalanı ile demiryolu trafiği askıya alındı. Demiryolları yetkilisi Muhammad Kashif, saldırganların İran’a giden bir demiryolu bağlantısına da saldırı düzenlediğini ifade etti.

BLA, “Haruf” adını verdikleri saldırıların sorumluluğunu üstlenerek, yetkililer tarafından doğrulanmayan başka saldırılar da düzenlediklerini iddia etti. BLA, liman bölgesi Gwadar’da dört intihar bombacısının büyük bir üsse yönelik intihar saldırısı düzenlediğini öne sürdü.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emekli öğretmen çocukluk tutkusunu köyünün bahçe duvarlarını süsleyerek sürdürüyorÖnceki Haber

Emekli öğretmen çocukluk tutkusunu köyün...

Macron: Telegram CEOsunun Fransız topraklarında gözaltına alınması, devam eden bir adli soruşturmanın parçası olarak gerçekleşmiştirSonraki Haber

Macron: Telegram CEOsunun Fransız toprak...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar