160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Pakistan Halk Partisi, başbakanlık için PML-N lideri Navaz Şerifi destekleyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pakistan Halk Partisi, başbakanlık için PML-N lideri Navaz Şerifi destekleyecek
Abone ol
Pakistan’da genel seçimlerin ardından Pakistan Halk Partisi (PPP), başbakanlık için Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) lideri ve Pakistan’ın eski Başbakanı Navaz Şerif’i destekleme kararı aldıklarını duyurarak, federal hükümetin bir parçası olmayacaklarını açıkladı.

Pakistan’da genel seçimlerin ardından Pakistan Halk Partisi (PPP), başbakanlık için Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) lideri ve Pakistan’ın eski Başbakanı Navaz Şerif’i destekleme kararı aldıklarını duyurarak, federal hükümetin bir parçası olmayacaklarını açıkladı.

Pakistan’da 8 Şubat’ta yapılan genel seçimin ardından hükümet hala kurulamazken, koalisyon hükümeti için görüşmeler devam ediyor.

Pakistan Halk Partisi (PPP) lideri Bilawal Butto Zardari, Merkez Yürütme Komitesi toplantısının ardından başkent İslamabad’da basın toplantısı düzenledi.

Zardari, PPP’nin federal hükümeti kurma yetkisine sahip olmaması nedeniyle başbakanlıktan çekildiğini belirterek, PPP’yi koalisyon hükümeti kurmaya sadece Pakistan Müslüman Ligi-Navaz’ın (PML-N) davet ettiğini ifade etti.

PML-N lideri ve Pakistan’ın eski Başbakanı Navaz Şerif’i başbakanlık için destekleyeceklerini açıklayan Zardari, federal hükümetin bir parçası olmayacaklarını, Senato ve Pakistan Milli Meclisi, başkanlıklarına talip olduklarını belirtti.

PPP’nin ülkede siyasi istikrarsızlığı sona erdirmek için Şerif’i destekleme kararı aldıklarını aktaran Zadari, eski Başbakan Imran Khan’ın partisi Pakistan Adalet Hareketi’nin (PTI) kendileri ile temasta bulunmadığını ifade etti.

PPP’nin yakın zamanda yapılan genel seçimlerle ilgili birçok şikayeti ve itirazı olduğunu söyleyen Zadari, diğer siyasi partilerle temas kuracak ve tüm ihtirazlarının ele alınmasını sağlayacak bir komite oluşturacaklarını söyledi.

PML-N ve PPP hükümet için yeterli sandalyeye sahip değil

Seçimde, PML-N, 79 sandalye, PPP, ise 54 ise sandalye kazanırken, iki parti hükümeti kurmak için gerekli olan 134 sandalye sayısını sağlayamazken, PML-N azınlık hükümeti kurabilir.

PTI, diğer partiler ile koalisyon kurmayacak

PTI, PPP, PML-N veya Muttahida Qaumi Hareketi (MQM-P) ile bir koalisyon hükümeti kurmayacaklarını belirtmişti.

PTI, 266 sandalyeli mecliste 92 sandalye kazanarak, seçimde en fazla sandalye kazanan parti olurken, hiçbir parti hükümeti kurmak için gerekli olan 134 sandalye sayısına ulaşamamıştı.

PTI destekçileri, seçimlerde hile yapıldığı iddiasıyla ülke genelinde protestolarına devam ediyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisada DEAŞ operasyonu: 2 tutuklamaÖnceki Haber

Manisada DEAŞ operasyonu: 2 tutuklama

Zeytinburnunda 2 gündür kendisinden haber alınamayan kişi evinde ölü bulunduSonraki Haber

Zeytinburnunda 2 gündür kendisinden habe...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar