18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5007
EURO34.7617
ALTIN2487.1

Özel sporcu Mustafa Kemal, yüzmede Adana İl birincisi oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özel sporcu Mustafa Kemal, yüzmede Adana İl birincisi oldu
Abone ol
Osmaniye’de yaşadığı yıllarda özel çocukların katıldığı müsabakalarda çok sayıda derece elde ederek madalyalar kazanan 9 yaşındaki Mustafa Kemal Öztürk, Adana’da yapılan “Yüzme İl seçmelerinde” de başarıya imza attı.

Osmaniye’de yaşadığı yıllarda  özel çocukların katıldığı müsabakalarda çok sayıda derece elde ederek madalyalar kazanan 9 yaşındaki Mustafa Kemal Öztürk, Adana’da yapılan “Yüzme İl seçmelerinde” de başarıya imza attı.

Osmaniyeli özel sporcu Mustafa Kemal Öztürk, doğduğu kentte yaşadığı yıllarda; 100 metre koşuda il birinciliği, 200 metre koşuda da il 3.’lüğü dereceleri almıştı.

Ablası Büşra Öztürk, 2022 yılının Kasım ayında yapılan Görme engelli Türkiye Satranç Turnuvası’nda Türkiye Şampiyonu madalyasının sahibi olmuştu.

Osmaniye’de çocuklarının yetenekleriyle ilgili yeterli desteği göremediği için Adana’ya yerleşen anne Sefa İla, çocuklarının  geleceğini düşündüğü için, kentini bırakmak zorunda kaldığını belirterek, oğlu Mustafa Kemal’in Adana’daki son müsabakalarda aldığı başarısını anlattı.

Adana’da 29-30 Mayıs tarihleri arasında Olimpik Yüzme havuzundaki; bedensel ve fiziksel engelliler arasındaki yarışmalarda, 11 yaş grubunda yarışan; Mimar Sinan İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Mustafa Kemal Öztürk İl birincisi olarak yarışmayı tamamladı.

Mustafa Kemal Öztürk Adana’da  katıldığı Satranç turnuvalarında başarı gösterirken, Bocce ve Yüzme müsabakalarındaki seçmelerinde de  İl birinciliği aldığı belirtildi.

Adana’daki yüzme ve bocce şampiyonasındaki aldığı madalyaları ile gazetemizi ziyaret eden Osmaniyeli özel sporculardan Mustafa Kemal Öztürk, doğduğu kentte sahip çıkılmasını ve Osmaniye adına müsabakalara katılmayı istediğini söyledi.

 

(Haber: Mustafa Bardak) 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Evde süt kaynatmak sağlık risklerini yok etmeyebilirÖnceki Haber

Evde süt kaynatmak sağlık risklerini yok...

Finike Halk Eğitim Merkezi’nde yıl sonu sergisi açıldıSonraki Haber

Finike Halk Eğitim Merkezi’nde yıl sonu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar