160x600
09 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Özel gençlere davullu zurnalı asker uğurlaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özel gençlere davullu zurnalı asker uğurlaması
Abone ol
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası çerçevesinde Bir Günlük Temsili Askerlik Yapacak 23 Engelli Genç Için Asker Uğurlama Töreni Düzenledi. Davul Zurna Eşliğinde Kınası Yakılan özel Bireyler, Alkışlar Eşliğinde Garnizon Komutanlığına Uğurlanırken, Aileleri De Duygu Dolu Anlar Yaşadı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası çerçevesinde bir günlük temsili askerlik yapacak 23 engelli genç için asker uğurlama töreni düzenledi. Davul zurna eşliğinde kınası yakılan özel bireyler, alkışlar eşliğinde Garnizon Komutanlığına uğurlanırken, aileleri de duygu dolu anlar yaşadı.

Dünya Engelliler Haftası çerçevesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde 23 engelli genç için asker uğurlama töreni düzenlendi. Davul zurna eşliğinde kınası yakılan özel bireyler, alkışlar eşliğinde Garnizon Komutanlığına uğurlanırken, aileleri de duygu dolu anlar yaşadı.

Kına yakıldı, halay çekildi

Törene; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Karavural, belediye personeli ve asker adaylarının aileleri katıldı. Davul zurna eşliğinde, engelli gençlerin ellerine geleneklere uygun olarak asker kınası yakılırken, duygu dolu anlar yaşandı. Kına yakılmasının ardından asker adayları ve aileleri davul, zurna eşliğinde halay çekti. Boyunlarına takılan al yazmalar ve Türk bayraklarıyla halay çekip, davul zurna eşliğinde oynayan engelli gençler, vatani görevlerini yapacak olmanın mutluluğunu yaşadı. Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir de özel gençlere asker harçlığı takdim etti. Anne ve babalar ise sevinç ve gururu bir arada yaşadı.

Garnizon Komutanlığına uğurlandılar

Antalya 3’üncü Er Eğitim Tugay Komutanlığında bir günlük temsili askerlik yapacak engelli gençler, törenin ardından davul zurna eşliğinde belediyenin araçlarıyla askerliğe uğurlandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İSG sektörü, 6331 sayılı yasa nedeniyle endişeliÖnceki Haber

İSG sektörü, 6331 sayılı yasa nedeniyle...

Günyüzü ilçesinde tarlalarda süne kontrolü yapıldıSonraki Haber

Günyüzü ilçesinde tarlalarda süne kontro...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar