160x600
26 Haziran, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Özbekistan heyetine “Konya Modeli Belediyecilik” anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özbekistan heyetine “Konya Modeli Belediyecilik” anlatıldı
Abone ol
ÖZBEKİSTAN CUMHURİYETİ TARAFINDAN ÜLKEDE KURULACAK YENİ ANDİCAN ŞEHRİNİN VALİ YARDIMCISI, KAYMAKAM VE DAİRE BAŞKANLARINDAN OLUŞAN YÖNETİCİ ADAYLARINA KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE “KONYA MODELİ BELEDİYECİLİĞİN” ÖRNEK UYGULAMALARI ANLATILDI.

Özbekistan Cumhuriyeti tarafından ülkede kurulacak Yeni Andican şehrinin vali yardımcısı, kaymakam ve daire başkanlarından oluşan yönetici adaylarına Konya Büyükşehir Belediyesinde “Konya Modeli Belediyeciliğin” örnek uygulamaları anlatıldı.


Özbekistan’da kurulacak Yeni Andican şehrinin yönetici adaylarına Konya Büyükşehir Belediyesinde çeşitli konularda eğitim verildi. Türkiye ile Özbekistan arasında gerçekleştirilen Karma Ekonomik Komisyon çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve Özbekistan Kamu Hizmetini Geliştirme Ajansı ortak projesi ile kamu personelinin eğitilmesi ve geliştirilmesi konusunda işbirliği yapılıyor. Konya’da gerçekleştirilen eğitimlere Özbekistan’da kurulacak yeni şehri yönetmeye aday vali yardımcısı, kaymakam ve daire başkanlarından oluşan bir heyet katıldı. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılan sunumlarda “Konya Modeli Belediyeciliği” yakından gören Özbek heyet; “Hafif Raylı Sistem”, “Sıfır Atık”, “E-Belediye Uygulamaları ve Toplu Taşımada Elektronik Ödeme”, “Sosyal Tesislerin Kurulması” konularında bilgilendirildi. Özbek heyet daha sonra Kapsül Teknoloji Platformu ve Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’ni de ziyaret ederek çalışmaları yerinde gördü.


Özbekistan’ın Andican Bölgesel Yönetimi Yabancı Yatırımlar Dairesi Başkanı Jasurbek Parpiyev, “Özbekistan’da 400 bin kişinin yaşayacağı yeni bir şehir kurmayı planlıyoruz. Bu amaca yönelik Türkiye’yi ziyaret ederek çeşitli alanlardaki tecrübelerden faydalanmak istedik. Konya Büyükşehir Belediyesinin de belediyecilik tecrübesinden çok faydalandık. Eğitimler oldukça verimliydi. Edindiğimiz bu bilgileri ülkemizde uygulamak istiyoruz” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediye İş Sendikası, Kuşadasında grev kararı aldıÖnceki Haber

Belediye İş Sendikası, Kuşadasında grev...

Ağaçlar kitap açtıSonraki Haber

Ağaçlar kitap açtı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar