25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5771
EURO35.0211
ALTIN2427.8

OŞYAD, deprem sonrası ilk programını Kırmıtlı’da gerçekleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD, deprem sonrası ilk programını Kırmıtlı’da gerçekleştirdi
Abone ol
Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilk programını sohbet havası içerisinde Kırmıtlı Köyünde gerçekleştirdi.

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilk programını sohbet havası içerisinde Kırmıtlı Köyünde gerçekleştirdi.

6 Şubat’taki depremlerde dernek binası enkaz altında kalan ve adressiz kalan OŞYAD, aradan geçen süreç içerisinde kendini toparlama çalışmalarına başladı.

Osmaniye merkez Kırmıtlı Köyü’nde yaşamakta olan dernek üyesi İsmet Develioğlu’nun  evinde konuk olan OŞYAD üyeleri, yeniden şiir ve türkülü günlere ilk adımını attı.

Kırmıtlı Kuş Cenneti yakınlarındaki İsmet Develioğlu’nun evinin bahçesindeki buluşmaya; şair ve ozanların yanı sıra, Kırmıtlı Köyü Muhtarı Yunus Doğan ve Köy İmamı İbrahim Berkay Yılmaz da katıldı.

Sohbet havası içerisinde gerçekleşen buluşmada, OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, dernek olarak Osmaniye’de en fazla kültür ve sanatsal etkinliklerini gerçekleştirdiklerini vurgulayarak; “Covid-19 pandemi sürecinde etkinliklerimizi yapamadık.



Yeniden etkinliklere başladığımız günlerin ardından bu kez de 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerle karşılaştık.

Derneğimiz yönetim Kurulu üyesi Selahattin Ölmez’i bu depremde kaybettik. Depremde hayatını kaybeden tüm canlarımızı rahmet ve saygı ile anıyoruz.

Hayat devam ediyor, deprem sonrası bazı etkinlikler yapılmaya başlayınca biz de ilk programımızı kırsal alanda ve derneğimiz üyesi İsmet Develioğlu’nun konuğu olarak yapmaya karar verdik.

Bizleri evinin bahçesinde ağırlayan Develioğlu arkadaşımıza, eşi ve çocuklarına ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Bizlerle şu anda birlikte olan  Köy Muhtarı ile Köyün Din görevlisine de ayrıca teşekkür ediyoruz.”dedi.

OŞYAD üyelerinin 4 aylık hasretle beklediği “türkü-şiir ve sohbet” programı, yeniden başlamış oluyordu.

Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı), Ozan Kul Yusuf (Yusuf Dalkılıç) bağlaması ile türkülerini yorumladılar.

Köy İmamı İbrahim Berkay Yılmaz  ise Mahmut Eynallı’nın bağlaması işliğinde türküler seslendirirken, Ali Gedik’in şiirlerini de yorumladı.

İbrahim Şadi Çenet, Seyfi Metin, Ali Gedik ve İsmet Develioğlu da kendi şiirlerini okuyarak, yaklaşık iki saat süren şiir ve türkü ortamı gerçekleştirildi.

(Haber: Mustafa Bardak)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarla yangınında 60 ton saman yandıÖnceki Haber

Tarla yangınında 60 ton saman yandı

Osmaniye’de Trafik Kazasında 1 Kişi Yaşamını Kaybetti,Sonraki Haber

Osmaniye’de Trafik Kazasında 1 Kişi Yaş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar