160x600
05 Temmuz, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Osmanlı Saray mutfağı birincilik getirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmanlı Saray mutfağı birincilik getirdi
Abone ol
MANİSA'NIN ALAŞEHİR İLÇESİNDE DÜZENLENEN 4. ULUSLARARASI KÜLTÜR, SANAT VE ÜZÜM FESTİVALİ ETKİNLİKLERİNDE ÜZÜM LEZZETLERİ YARIŞMASI YAPILDI. KONGRE PARKI’NDA YAPILAN YARIŞMAYA 29 YARIŞMACI KATILDI. YARIŞMADA OSMANLI LEZZETLERİNDEN OLAN ELMA DOLMASI YEMEĞİNİ YAPAN ZELİHA YILDIRIM BİRİNCİ OLDU.

Alaşehir 4. Uluslararası Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali etkinliklerinde düzenlenen ’Üzüm lezzetleri’ yarışmasının birincisi Osmanlı Saray mutfağından ’Elma dolması’ yemeği ile Zeliha Yıldırım oldu.


Manisa’nın Alaşehir ilçesinde düzenlenen 4. Uluslararası Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali etkinliklerinde Üzüm Lezzetleri yarışması yapıldı. Kongre Parkı’nda yapılan yarışmaya 29 yarışmacı katıldı. Yarışmada Osmanlı Lezzetlerinden olan elma dolması yemeğini yapan Zeliha Yıldırım birinci oldu.


Yapılan yemeklerde üzüm kullanma zorunluluğu bulunan yarışmada jüri üyeliğini Yaşar Çataldere, Ferhat Kabataş, Hüseyin Korkmaz, Duygu Zencir ve Havva Erdemanar yaptı. Yemeklerde lezzet, görünüş ve harcanan emek üzerinden değerlendirme yapıldı. Zeliha Yıldırım’ın ilk sırayı aldığı yarışmada Emel Coşkun ikinci, Ayşe Sağlam üçüncü oldu.


Yarışma sonunda birinci olan Zeliha Yıldırım, "Çok mutluyum, başkanımız bizlere böyle bir fırsat verdiği için çok teşekkür ederim. Osmanlı mutfağından üzüm suyunda pişmiş Osmanlı usulü elma dolması yaptım. İçinde kuzu eti, üzüm, tarçın, baharatlı, tereyağlı, bademli Osmanlı usulü elma dolması yaptım. Evde yaklaşık dört saatlik bir çalışma ile yemeği yapabildim. Birinci olduğum için çok mutluyum." dedi.


Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Ökücüoğlu ise, "Alaşehirli kadınlarımız çok beceriklidir. Üzüm köftesi, üzüm pestili yapmayı bilirler. Üzüm köftesi Alaşehir’e mahsustur. Kışın bağlarda çalışırken, herkes cebine cevizle, fındıkla koyarak yer. Kalori verir. Açlığını giderir. Biz üzümü hem tatlılarda, hem yemeklerde kullanıyoruz. Yöresel ürünlerimizin ön plana çıkması için çalışıyoruz. Tüm katılımcılara üzümün tanıtımı için verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomobilleri tek tek dolaştı, tek poşetle geldiği sanayi çarşısından 4 poşetle çıktıÖnceki Haber

Otomobilleri tek tek dolaştı, tek poşetl...

Rengarenk cam kaplı Vosvos, Pendikte görücüye çıktıSonraki Haber

Rengarenk cam kaplı Vosvos, Pendikte gör...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar