Osmaniye Belediyesi, Toprakkale yolu Hızlı Tren Hattı Altgeçidi bölgesinde başlattığı yol düzenleme çalışmalarıyla trafik sıkışıklığını azaltmayı hedefliyor.
Osmaniye Belediyesi, Toprakkale Yolu Hızlı Tren Hattı Altgeçidi’nden Asri Mezarlık Yolu’na çıkan bölgede trafik akışını rahatlatmak amacıyla yol düzenleme çalışmalarına başladı.
Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, özellikle yoğun saatlerde yaşanan trafik sıkışıklığının önemli ölçüde azalması hedefleniyor.
Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Yaverpaşa Mahallesi 12016. Sokak üzerinden şehir merkezine dönüş noktası olan Hızlı Tren Altgeçidi kavşağında sürdürülen düzenlemeleri yerinde inceledi.
Başkan Çenet, altgeçit çıkışında yoğun saatlerde uzun araç kuyruklarının oluştuğunu belirterek, bu sorunun çözümü için çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.
Başkan Çenet yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Osmaniye Şehir Mezarlığı yolunun, Toprakkale ilçemizden ve Otoban Batı Bağlantısı’ndan gelen yollarla kesiştiği altgeçit çıkışında özellikle yoğun saatlerde ciddi araç birikmeleri yaşanıyor.
Osmaniye Belediyesi olarak Fen İşleri Müdürlüğümüzle birlikte, eski caminin bulunduğu noktadan itibaren yolu iki şeride çıkararak altgeçide daha düzenli bir dönüş sağlıyoruz.
Aynı şekilde Otoyol Batı Girişi’nden gelen kısımda da düzenleme yapıyoruz. Böylece Osmaniye’ye girişte trafiğe nefes aldırmış olacağız.”
Yeni yapılan caminin önünde modern bir park alanı da oluşturacaklarını ifade eden Başkan Çenet, “Osmaniye’mizin nabzının attığı her yerde Osmaniye Belediyesi olacaktır.” dedi.
Yorum Yazın