23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.6042
EURO34.7821
ALTIN2413.3

Osmaniye'de Kurbanlık pazarlarında Polis ekipleri uyarılarda bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Kurbanlık pazarlarında Polis ekipleri uyarılarda bulundu
Abone ol
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, kurban satış yerlerini ziyaret eden Toplum Destekli Polisler, hayvan pazarlarındaki  dolandırıcılık ve sahtecilik olaylarına karşı uyarılarda bulundu.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, kurban satış yerlerini ziyaret eden Toplum Destekli Polisler, hayvan pazarlarındaki  dolandırıcılık ve sahtecilik olaylarına karşı uyarılarda bulundu.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre,  Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP) ekipleri, Fakıuşağı Mahallesi ile Dereobası Köyü arasındaki alanda kurulan kurban pazarında hayvan yetiştiricileri ile kurbanlık almak isteyen vatandaşları sahteciliğe karşı broşür dağıtarak bilgilendirme yaptı.

Özellikle; sahte para, tırnakçılık, kurban hırsızlığı, yankesicilik ve dolandırıcılık konularına dikkat çeken polisler, ayrıca şüphelendikleri araçların plakalarını almaları, ücretini almadan hayvanları teslim etmemeleri gibi uyarılarda bulundu.

Kurban pazarlarının kurulduğu yerleri tek tek ziyaret eden polisler, hayvan hırsızlığı ve sahte para olaylarına karşı alınacak tedbirlerle ilgili besicilere pratik bilgiler vererek, besicilerin sorularını yanıtladı.

Sahte para ile kurban almak isteyenlerin ve hırsızların pazarlamacı, tüccar, yolcu, seyyar satıcı ve hayvan alıcısı kılığında gelerek hayvan ve ağıl sayısını öğrenip, keşif yaptığı polisler tarafından besicilere hatırlatıldı.

Şüpheli durumlarla karşılaşıldığında 112 Acil Çağrı hattına bilgi verilmesini isteyen TDP polisleri sahte paranın gerçeğinden ayırt edilmesini kolaylaştıran pratik önerileri besicilere aktardı.

SAHTE PARA UYARISI

Hayvan alım satımlarında sahte para vermeye çalışan kalpazanlara karşı çok dikkatli olunmasını isteyen polis memurları, ayrıca hayvan sahiplerini de hayvanları tutmak için kullandıkları dam ve ağılları da başıboş bırakmamaları ve kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundular.

Osmaniye TDP Polisinin uygulamalarından son derece memnun olduklarını ifade eden kurban satıcıları ise “Polislerin bizi düşünerek bu şekilde bilgilendirmeleri bizleri son derece sevindirdi.

Bir yıl boyunca hayvanlarımıza çoluk çocuk bakıp yetiştiriyoruz ve hayvanlarımızı satmak için buralara getiriyoruz.

Hem zor şartlarla geliyoruz hem de zor şartlarda kurbanlarımızı satıyoruz. Birde bu telaş içinde kurban alışverişlerinde bizlere sahte para verebilecekleri hiç aklımıza gelmiyor.

Polislerimizin yaptığı bu bilgilendirme sayesinde aldığımız paraları göstermiş oldukları şekilde kontrol edeceğiz. Hem emeğimiz hem de çoluk çocuğumuzun nafakası boşa gitmemiş olacak.” diye konuştular.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vanda av yasağı sürecinde 110 ton inci kefali ele geçirildiÖnceki Haber

Vanda av yasağı sürecinde 110 ton inci k...

Isparta’da Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri hayata hazırlanıyorSonraki Haber

Isparta’da Mesleki Eğitim Merkezi öğrenc...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar