160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Osmaniye'de Deprem sonrası 115 cami kullanılamaz hale geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Deprem sonrası 115 cami kullanılamaz hale geldi
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem sonrası Osmaniye’de 115 cami kullanılamaz hale geldi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem sonrası Osmaniye’de 115 cami kullanılamaz hale geldi.

Osmaniye Valiliğinden alınan bilgiye göre, deprem sonrası il genelinde 265 camiden 115’inin kullanılamaz hale geldiği, 152’sinin ise kullanılabilir olduğu kaydedildi.

Camilerde meydana gelen hasarlarda çok sayıda minarenin yıkıldığı veya hasar gördüğü bildiriliyor.

Osmaniye kent merkezindeki tarihi özelliğe sahip Enver-Ül Hamit Camii (Büyük Cami) kısmen hasar görürken, minaresinin ise tamamen yıkıldığı görüldü.

Cami alanı içerisinde bulunan Müftülük misafirhanesi, toplantı salonu, şadırvan, su kuyusu, tuvalet, şehitlik te hasar gördü.

Enver-Ül Hamit Camii 4 bir M2 kare alan üzerine kurulmuş, Cami 1890 yılında Hacı Hüseyin Efendi ve Hacı Bicik efendi tarafından yaptırılmıştı.

3000 kişi kapasiteli, taş duvar ve çatı betondan oluşan cami 1930 yılında restore edilmişti.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alanya Belediyesi kent genelindeki riskli binaları yıkıyor Önceki Haber

Alanya Belediyesi kent genelindeki riskl...

Mahkemeden İzmirdeki binlerce depremzedeyi üzen karar Sonraki Haber

Mahkemeden İzmirdeki binlerce depremzede...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar