
Zafer Partisi Osmaniye Belediye Başkan Adayı A. Atakan Ertuğ, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine yaklaşırken projelerini açıklamaya devam ediyor.
Zafer Partisi Osmaniye Belediye Başkan Adayı A. Atakan Ertuğ, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'ne yaklaşırken projelerini açıklamaya devam ediyor.
Son olarak "Çöpüm Yeraltında" projesini Osmaniye kamuoyuna duyuran Ertuğ, Türkiye'nin birçok şehrinde uygulanan yer altı çöp konteyneri ve yeni nesil çöp konteyner sistemini Osmaniye'ye getirmeyi planladıklarını söyledi.
Proje kapsamında, Türkiye'nin birçok şehrinde başarıyla uygulanan yer altı çöp konteyneri sistemi ve yeni nesil çöp konteynerleri Osmaniye'ye getirilecek.
Geniş caddelerde yer altı çöp konteynerleri, dar sokaklarda ise altlarında su tankları bulunan yeni nesil çöp konteynerleri kullanılacak.
Bu sistemin birçok avantajı bulunduğunu belirten Ertuğ, Konteynerlerin büyük olması sayesinde çöp arabaları daha az sefer yapacağını ve bu da trafikte daha az dolaşma anlamına geleceğini söyledi.
Böylece yakıttan tasarruf sağlanacak ve hava kirliliği azalacak.
Ayrıca, yeni nesil konteynerler kokuyu ve çöp suyunu hapsetme özelliğine sahip. Bu sayede haşere ve sivrisinek üremesi engellenmiş olacak.
Konteynerlerin pedal sistemi ile açılması da hijyen açısından önemli bir avantaj sağlıyor.
Ertuğ, hava kirliliği ile mücadelede sadece bu projeyle sınırlı kalmayacaklarını da sözlerine ekledi.
Şehirde aktif olarak dolaşan otobüslerin ve minibüslerin doğa dostu elektrikli sistemlere dönüştürülmesi için belediyemiz bünyesinde destekler verilecek.
Ayrıca şehrin belirli yerlerine sadece elektrikli araçların girmesine izin verilecek.
"Çöpüm Yeraltında" projesi ve diğer çevre dostu projelerle Osmaniye'yi daha temiz ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Ertuğ,
31 Mart'ta Osmaniyelilerden destek beklediklerini söyledi.

Yorum Yazın