160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Osmaniye’de Çiftçi, Yaralı Şahini Ciğer Dürüm ile Kurtardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de Çiftçi, Yaralı Şahini Ciğer Dürüm ile Kurtardı
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde incir toplarken sulama kanalında bitkin halde bulduğu şahini kurtaran çiftçi Ali Kötüğ, kuşa ciğer dürüm ısmarlayarak yeniden hayata tutunmasını sağladı.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde incir toplamaya giden çiftçi Ali Kötüğ, sulama kanalında bitkin halde hareketsiz duran bir şahin buldu.

Açlıktan uçamayacak kadar halsiz kaldığını fark eden Kötüğ, şahini aracına alarak ilk müdahaleyi yaptı.

Kuşa su içiren ve ekmek veren Kötüğ, daha sonra onu evine götürdü. Burada şahin için en sevdiği yiyeceklerden olan ciğer dürüm sipariş etti.

Kuşun ciğerle beslendiğini anlatan Kötüğ, “Şahini besleyip gücünü toplamasını sağlayacağım. Ardından doğal yaşamına bırakacağım” dedi.

Şahinin kanatlarında herhangi bir kırık olmadığını, yalnızca açlıktan dolayı bitkin düştüğünü belirten Kötüğ, “İncir toplamaya gitmiştik, kanalda uçamayan şahini görünce yakaladım.

Su verdim, biraz ekmek yedi ama toparlanamadı. Eve getirdik. Et vermek istedik ama av korumaya da danıştık.

Ciğeri çok severmiş, oğlum gidip ciğer kebabı yaptırdı.

Yiyince eski gücüne kavuşacak” ifadelerini kullandı.

Gücünü toparlayan şahin daha sonra yeniden doğal yaşam alanına bırakıldı.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özgür Çelik 15 yıl 6 aya kadar hapis talebiyle hakim karşısında Önceki Haber

Özgür Çelik 15 yıl 6 aya kadar hapis tal...

Büyükşehirden toplu sünnet şöleni Sonraki Haber

Büyükşehirden toplu sünnet şöleni

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar